Doodskop tattoo: betekenis en oorsprong & 80x tattoo-inspiratie

  

Er zijn altijd al aanhangers van schedel tatoeages geweest maar ze worden de laatste tijd steeds meer geaccepteerd en begrepen. Schedel symbolen kunnen vele betekenissen hebben die vaak onbekend zijn of niet begrepen worden.

Schedel Ontwerpideeën

Er zijn verschillende interessante design-variaties mogelijk die variëren van traditioneel tot bizar.

Schedel met Gekruiste Botten

De kenmerkende schedel met daarachter gekruiste botten is een veelvoorkomend type schedel tatoeage. Het is het onmiskenbare teken van piraten. De schedel wordt daarom geassocieerd met dood en verderf.

Tegenwoordig is dit een stuk minder geworden vanwege de toenemende populariteit van piratenafbeeldingen.

  

Slang en Schedel

Een ander populair doodshoofd tattoo-ontwerp is een slang die uit een van de oogkassen van een schedel kruipt. Dit symboliseert de chtonische god van kennis en onsterfelijkheid. De boodschap die een dergelijke tatoeage overbrengt is dat kennis de dood overwint en de slang het geheim daartoe kent.

Andere Ontwerpen

Er zijn vele andere mogelijkheden om uit te kiezen. Andere populaire doodskop tatoeage ontwerpen zijn:


Schedel met vlammen.


Schedel in een hoge hoed.


Schedels van het Mexicaanse feest “De Dag van de Doden”.


Duivels schedels

De Symboliek Achter de Schedel

Hoewel een schedel nog steeds gezien wordt als een teken van opstand is de symboliek erachter vaker positief dan negatief. Bij tarotkaarten vertoont de doodkaart een schedel of een skelet en is het het symbool voor verandering (goed en slecht).

  

Een doodshoofd kan een symbool zijn van de overwinning over de dood en de vergankelijkheid van het menselijke leven. De dood kan verzacht worden door het geloof dat de ziel voortleeft en triomfeert. Een schedel tatoeage kan ook een echt macho imago hebben dat bewijst dat je je lot accepteert.

Verder wordt het schedel symbool gebruikt in verschillende religies. De Indische godin Kali wordt afgebeeld met een ketting van schedels in haar boze hoedanigheid. Bij de kabbalistische levensboom wordt de schedel gevierd als symbool van de wedergeboorte.

Bij het Mexicaanse feest ‘De Dag van de Doden’ is de schedel een teken van de dood. Maar het herinnert mensen er tevens aan dat het de ultieme bevrijding kan zijn.

Er zijn echter ook situaties waarin het gebruik van de schedel een negatieve betekenis heeft. De schedel was het teken van de Nazi SS en wordt nog steeds door neonazi’s gebruikt.


Wat voor Mensen Laten een Schedel Tatoeage Zetten?

Eens waren doodskop tattoos en tatoeages van schedels met gekruiste botten het domein van motorbendes en randfiguren. Maar doordat de betekenissen achter schedel symbolen en tatoeages meer bekendheid krijgen en populairder worden, zijn ze meer geaccepteerd tegenwoordig.

Beroemdheden, muzikanten en “gewone” mensen dragen nu hun schedel tatoeages met trots. Mensen van alle leeftijden, ongeacht man of vrouw, kunnen schedel tattoos hebben, hoewel mannen vaker op een zichtbare plaats.

Jouw Ontwerp

Het is belangrijk dat je een ontwerp kiest dat bij je past en een bijzondere betekenis voor jou heeft. Veel mensen zien doodshoofd tattoos als macaber, maar je weet nu dat het voor jou ook een positieve betekenis kan hebben.