Maan tattoo: betekenis & 100 inspirerende tattoo ideeën

  

De maan heeft een soort van magische greep bij veel mensen. Zonder de maan zouden getijden ophouden bestaan én veel oude samenlevingen hebben de maan altijd vereerd. Tattoos geïnspireerd door de maan zijn er in veel soorten en maten, elke met een andere betekenis.

Verschillende designs

In de meeste culturen staat het hebben van een ‘maan’ tattoo symbool voor hemelse macht hebbende of daar in ieder geval door beïnvloed worden. Er zijn heel veel verschillende soorten tattoo’s. Je hebt bijvoorbeeld de halve maan, volle maan, rode maan, een maan met sterren of met allerlei andere symbolen. Elke van deze genoemde versies heeft een andere betekenis. De tattoo’s zijn er dus in verschillende soorten en maten, kleuren en designs, zowel abstract als natuurlijk.

Wat betekent de tattoo?

In de meeste gevallen betekent het hebben van deze tattoo een grote verandering in het leven van de drager. Een donkere maan kan betekenen dat iemand verkeerde dingen heeft gedaan of een slecht pad heeft gevolgd. De blauwe maan staat symbool voor een zeldzame liefde of zeldzaam verschijnsel. Een maan en wolf samen kan symbool staan voor een wilde geest of de lust om te verkennen. De verscheidenheid is alleen beperkt door zijn of haar fantasie.

Symbolen & Betekenissen van de verschillende variaties

  

De halve maan – De halve maan is vaak een aanwijzing voor wat er dichtbij je is. Dit kan eventueel, liefde, pijn of verlies zijn. Een halve maan vertegenwoordigt potentie en dualiteit, omdat het beeld niet compleet of volledig is. Dit laat openheid en mogelijkheid voor verandering achter.

Rode maan – Een rode of bloedmaan kan worden gezien als een symbool van de apocalyps. Voor sommige mensen symboliseert deze tatoeage onheil en de ondergang, terwijl andere mensen belofte en het eeuwige geluk in deze tatoeage zien.

Maan en ster – Vaak staat een tatoeage van een maan en sterren voor familieleden, waarbij de sterren kinderen zijn. Dit type tatoeage kan echter ook symbolisch zijn voor licht in het donker of in de hoop, een teken van het vrouwelijke of de zuiverheid.

Maan en zon – De maan is typisch een symbool van het vrouwelijke, terwijl de zon een symbool is van het mannelijke. Het samenvoegen van deze twee hemellichamen symboliseert samen dualiteit, leven in harmonie of erkennen beide kanten in jezelf.

Tribal maan tattoo – Een tribal tattoo of Indiaanse tattoo van de maan is vaak een aanwijzing voor het geloofsysteem van die persoon, verbinding met de natuur of respect voor vroegere manieren. Dit type tatoeage kan ook symbool staan ​​voor vruchtbaarheid, vrouwelijke kracht, een verbinding met de doden en associatie met de natuur.

  

Redenen om dit type tattoo te kiezen

Redenen om voor dit type tatoeage te kiezen, zijn jezelf of overtuigingen waarin jij geloofd op een positieve, artistieke manier uiten. Het kiezen van een maantattoo is een ingewikkeld proces, omdat er zoveel variaties zijn. Een maantattoo moet worden gekozen als uitlaatklep voor zelfexpressie met betrekking tot feminisme, geluk, macht, acceptatie, mannelijkheid (met de zon) of als herinnering aan zichzelf.