Kikker tattoo: betekenis en 50x tattoo-inspiratie

  

De kikker heeft culturele of spirituele betekenis in veel beschavingen. Kikker tatoeages zijn al eeuwen oud en rijke bronnen voor inspiratie.

Kikker Tattoos: Betekenis en Oorsprong

De symboliek omtrent de kikker is over het algemeen gebaseerd op zijn lichamelijke eigenschappen en overlevingsvermogen.

Kikker Tattoo Gebaseerd op Symboliek uit de Oudheid

De Griekse godin van de liefde, Aphrodite, hield de kikker voor heilig. In het oude Egypte hadden sommige goden een kikkerhoofd. Een kikker was voor hen het symbool van leven en bescherming op de weg na de dood.

Bij de oude Tartaren was het de kikker die de mens het vuur maken zou hebben gebracht. Voor de Iban uit Borneo was de kikker de schepper van de mens. In deze cultuur was een kikker tatoeage een vorm van bescherming.

  

In de Chinese oudheid werd de kikker vereerd in speciale voor hem gebouwde tempels. Nog steeds is een kikker beeldje met een munt in z’n mond een talisman voor succes in zaken.

Symbolische Betekenis van Tribal Kikkers

Bij de Noord Amerikaanse indianen is de kikker het symbool voor welvaart en rijkdom. Enkele andere betekenissen zijn:

  • Regen maker
  • Einde van de winter
  • Begin van nieuw leven

Religie en Filosofie

In culturen die spirituele krachten toekennen aan dieren en planten wordt de kikker vaak als leraar gezien. De kikker zou een magische betrekking hebben bij het openen van nieuwe hogere bewustwordingsniveaus.

Kikker Tattoo Designs

Met zoveel symboliek, die je als basis kunt gebruiken voor je design, moet het toch mogelijk zijn een prachtige tattoo te creëren.