Kleine tattoo: betekenis & 100x tattoo-inspiratie

  

Mensen die voor de eerste keer een tattoo laten zetten, kiezen vaak voor een kleine tatoeage. Dit kunnen simpele of ingewikkelde tattoos zijn en ze zijn bijzonder geschikt voor kleine lichaamsdelen. Klein hoeft zeker niet saai te betekenen, en kleine tatoeages kunnen ook heel kleurrijk en uniek zijn.

Een Kleine Tatoeage Laten Zetten

Tatoeages zijn permanente lichaamsaanpassingen, daarom is het verstandig dit serieus te overwegen. Probeer eerst een tijdelijke tattoo als:

  • Je meer het gevoel hebt dat je het wel eens zou willen uitproberen of
  • Je niet helemaal zeker bent.

Een tip voor mensen die voor de eerste keer een kleine tattoo overwegen is: Teken een cirkel of ovaal op die plaats van je huid met een stift zodat je er aan kunt wennen. Voor kleine tatoeages geldt over het algemeen, simpel is beter.

Vaak worden grotere ontwerpen terug geschaald, maar voorkom dat het dan niet te gedetailleerd wordt. Kleinere tattoos hebben meestal een groot effect, vooral met de juiste hoeveelheid details en een strategische plaatsing op het lichaam.

  

Het is ook belangrijk dat je de goede tatoeage artiest vindt. Dit geldt overigens voor alle maten van tattoos. Je moet met het tattoo design de rest van je leven door. Daarom zou het zo moeten zijn dat je het ontwerp echt te gek vindt.

Je kunt aan andere mensen met kleine tattoos vragen bij wie ze die hebben laten zetten. Of vraag aan verschillende artiesten of je hun fotoboek mag bekijken van al gezette tattoos.

Kleine Tattoos: Populaire Designs

Vooral bij vrouwen zijn kleine tatoeages erg in. Daarom hebben veel ontwerpen een vrouwelijk tintje. Er zijn natuurlijk ook mannelijke designs, maar over het algemeen zijn er meer vrouwen die een kleine tattoo laten zetten.

Enkele populaire ontwerpen zijn:

Thema’s met bloemen en planten

  

Vlinders

Feeën en engeltjes

Chinese tekens

Zeeleven

De Plaats op je Lichaam

Het mooie van kleine tattoos is dat je ze overal kunt plaatsen. Er zijn echter lichaamsdelen die er bijzonder geschikt voor zijn. Een unieke plaats op je lichaam kan een kleine tatoeage echt interessant of intrigerend maken.

Enkele interessante lichaamsdelen voor kleine tattoos zijn:

  • Binnenkant van je pols
  • Oorlelletje
  • Nek
  • Voet
  • Tenen

Er zijn natuurlijk nog veel meer plaatsen zoals de enkel en het onderbeen. Grotere lichaamsdelen die populair zijn voor het zetten van kleinere tatoeages zijn de schouders en de borst. Houd er bij de plaatsing rekening mee of je voor bepaalde gelegenheden de tattoo wilt afdekken met kleding.

Niemand Kan het bij Een Tatoeage Laten

Er zijn maar weinig mensen die het bij een kleine tatoeage laten. Meestal is het zo dat mensen die hun eerste tattoo hebben laten zetten er nog een willen. Ook komt het vaak voor dat ze de kleine tattoo willen laten vergroten. Dit is vaak het geval als je echt op een lijn zit met je tatoeage artiest. Daar waar de geest samenkomt vormen de huid en de inkt een bijzonder harmonie.