Steenbok tattoo: betekenis en oorsprong & 30x tattoo-inspiratie

  

Steenbok dierenriem tatoeages kunnen op vele verschillende manieren ontworpen worden. Als jij een geit als tattoo niet aanlokkelijk vindt, kun je dit sterrenbeeld ook op andere manieren weergeven.

Meer Over de Steenbok

Geboren tussen 22 december en 20 januari ben je een steenbok en herken je misschien de bijbehorende karaktertrekken. Er zijn verschillende associaties, zoals:

  • Een steenbok wordt vaak uitgebeeld als een geit of een zeegeit (geit-vis).
  • De steen die bij dit sterrenteken hoort is zwart onyx.
  • De steenbok wordt geregeerd door de planeet Saturnus.

Steenbokken zijn hardwerkend en passievol. Ze overwinnen alle problemen en doen hun best om succesvol te zijn. Bovendien is een steenbok toegewijd en heeft een sterke wil.

Een Tattoo van een Steenbok Zodiac Symbool

We hebben een paar veel voorkomende thema ideeën voor je op een rijtje gezet.

Geiten Tatoeages

  

Het traditionele symbool van dit sterrenbeeld, de geit is een prachtig uitgangspunt voor een tattoo design. Volgens de Babylonische traditie was de steenbok een god wiens bovenlichaam als geit en onderlichaam als vis uitgebeeld werd.

Vandaar dat het half geit, half vis thema vaak voor tatoeages gebruikt wordt.

Glyph Tattoos

Het bijbehorende steenbok glief symbool ziet eruit als een kleine letter ‘n’ met aan het tweede pootje een terugdraaiende krul. Wil je geen geitenkop op je body dan is dit een subtiele manier om jouw sterrenbeeld op je lichaam te vereeuwigen. Vaak wordt het echter gecombineerd met een geit of geit-vis plaatje.

Saturnus Tattoos

Saturnus is een prachtige planeet en een uitstekend tatoeage ontwerpelement. Alleenstaand is het ook een subtiele uiting van jouw sterrenbeeld en vaak wordt het prachtig gecombineerd met de andere opties.

Astrologische Teken Tattoos

 

Het astrologische teken van de steenbok is ook een populair tatoeage element. Zij het alleenstaand of gecombineerd, is het een prachtig idee met een diepe achtergrond. De oude Griekse traditie leert ons dat de halfgod Pan dit astrologische teken symboliseert. Pan, de zoon van de god Hermes en een nimf had het bovenlichaam van een man met geitenhorens en het onderlichaam van een bok.

  

Al naar gelang wat jou meer aanspreekt kun je jouw muze kiezen, de geit-vis of de Griekse man-bok.

Stersteen en Geboortesteen Tattoos

De stersteen van de steenbok die verbonden is met de planeet Saturnus is onyx. Maar de geboortesteen is diamant. Dit biedt natuurlijk een grote hoeveelheid aan design ideeën. Een mogelijk ontwerp zou kunnen zijn het woord ‘steenbok’ over een van deze edelstenen te laten tatoeëren.

Bloemen en Planten Tattoos

Als je echt wat mysterie aan je tattoo wilt geven m.b.t jouw sterrenbeeld, kies dan voor de bloemen van de steenbok. De volgende bloemen en planten hebben ermee een verbinding:

  • De kleurrijke Oost-Indische kers.
  • De prachtige amarant.
  • De altijd populaire klimop.

Een Steenbok Tattoo Kiezen

Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden voor het maken van een uniek ontwerp. Kies een themarichting die bij jou past en werk dit verder uit. Een goede tattoo artiest kan je zeker helpen een mooi design dat bij jou past te kiezen.