Kersenbloesem tattoo: betekenis en 25x tattoo-inspiratie

  

Deze prachtige zacht roze bloemen die bij het aanbreken van de lente bloeien zijn een mooi thema voor een tatoeage. De symboliek komt hoofdzakelijk uit het oosten waar in sommige landen zelfs festivals ter ere van de bloei van de kersenbloesem gehouden worden.

De Symbolische Betekenissen van de Kersenbloesem

De algemene kenmerken zijn schoonheid en de fragiliteit van het leven. Betekenissen in drie van de hierboven genoemde culturen:

Japanse Kersenbloesem Tatoeages

In Japan is de kersenbloesem het symbool van leven. De bloem bloeit maar kort en valt af op het mooiste punt, om de bodem rondom de boom met een prachtig roze bloementapijt te bedekken.

Als je een ernstige ziekte overwonnen hebt is een kersenbloesem tattoo een mooie herinnering. Ook laten mensen vaak deze tattoo zetten om een verloren liefde te eren.

  

Chinese Kersenbloesem Tatoeages

Bij de Chinezen is de kersenbloesem het symbool van de liefde en een onderdeel in de Chinese kruidenkunde. Betekenissen zijn:

  • Liefde
  • Seksualiteit
  • Dominantie

Als je een sterk gevoel van emancipatie hebt of voor mannen, mondigheid, is een Chinese kersenbloesem tattoo een subtiele onderstreping van deze kwaliteiten. Maar ook als je je seksuele vrijheid of energie wilt tonen, past dit ontwerpidee prima bij jou.

Boeddhistische Kersenbloesem Tatoeage

Het Boeddhisme gelooft dat de kersenbloesem het pad van verlichting en wijsheid symboliseert. Ons menselijk leven is mooi maar kort, net als de kersenbloesem. Als jij het pad van verlichting gevonden, of de grotere zin van het leven ontdekt hebt, is de Boeddhistische kersenbloesem misschien iets voor jou.