Luipaard tattoo: betekenis en oorsprong & 35x tattoo-inspiratie

  

Een luipaard is een van de snelste dieren op aarde en is bovendien slim. Wat betekenis betreft zijn er verschillende concepten mogelijk om in een tatoeage te verwerken. De lichamelijke en lifestyle karakteristieken van dit roofdier hebben verschillende symbolische waarden bij vele culturen.

Wat deze achterliggende betekenissen zijn kun je hier lezen en je kunt ideeën opdoen voor je eigen luipaard tatoeage.

Luipaard Tattoo: Een Bevreesd en Bewonderingswaardig Dier

Er zijn afbeeldingen gevonden uit de oudheid in Turkije met een godin van vruchtbaarheid rijdend op een luipaard. In het oude Tibet werden wapens versierd met patronen van luipaard huid. De vlekken van een luipaard symboliseren de vrouwelijke wijsheid.

Tijdens de middeleeuwen was een luipaard vacht een teken van kracht en luxe en symboliseerde macht en rijkdom. Al eeuwen lang bewonderen mensen de kracht, snelheid en gratie van dit prachtige dier. Het komt dan ook veel voor in oude mythen en legenden als zowel een heilig en boosaardig dier.

  

Luipaard Tattoo: Karaktereigenschappen van Luipaarden

Het luipaard thema biedt tal van creatieve mogelijkheden vanwege de vele specifieke karaktereigenschappen van het dier.

Eenzaamheid en Onafhankelijkheid

Luipaarden hebben een eenzame levensstijl. Ze jagen en eten alleen en brengen de meeste tijd alleen door. Luipaarden zijn alleen samen tijdens de paringstijd en bij het grootbrengen van de welpen.

Geheimzinnigheid

In verschillende culturen gelooft men dat de geest van een luipaard tussen de aardse en spirituele werelden heen en weer kan reizen. In Centraal Azië worden bergdieren zoals de mysterieuze sneeuwluipaard gezien als heilige boodschappers tussen god en de mensen.

Heimelijkheid en Sluipen

Een van de indrukwekkende eigenschappen van een luipaard is hun sluipvermogen. Omdat ze niet zo lang op volle snelheid kunnen rennen moeten ze hun prooi stiekem dicht benaderen. Ze zijn dan ook meesters in het sluipen.

Balans

De lange staart zorgt ervoor dat luipaarden een uitstekende balans hebben. Het zijn dan ook goede boomklimmers. De staart is niet alleen belangrijk voor balans maar vergroot ook de wendbaarheid wat zeker bij hoge snelheden van pas komt.

  

Betekenissen van Luipaard Tattoos

Er zijn heel wat symbolische betekenissen van de vele kenmerken van het luipaard. Vaak kiezen mensen een betekenis voor hun tattoo die betrekking heeft op hun persoonlijke eigenschappen. Bovendien is het mogelijk om er je eigen unieke betekenis aan te verbinden.

Hieronder hebben we enkele van de meest voorkomende eigenschappen van luipaarden opgesomd:

  • Kracht en snelheid.
  • Intelligentie en slimheid.
  • Bedrog en manipulatie.
  • Overleving en aanpassingsvermogen.
  • Edelmoedigheid en koninklijkheid.

Luipaarden komen over de hele wereld voor en als ze prooi kunnen vinden overleven ze in het bos, de savanne, het oerwoud of in rots gebieden.

Ideeën voor Luipaard Tatoeages

Er zijn honderden redenen om een tattoo te laten zetten, die voor iedereen persoonlijk zijn. Een bepaald design kan voor jou een speciale betekenis hebben.

Maar het er hoeft niet perse een diepliggende gedachte aan verbonden te zijn. Veel tattoos worden gezet omdat mensen ze mooi vinden.

Bekijk de voorbeelden om je een beeld te vormen van het persoonlijke design van jouw luipaard tatoeage.