Beer tattoo: betekenis en oorsprong & 50x tattoo-inspiratie

  

Als je een veelzeggende tattoo wilt met karakter, kun je een beer tatoeage overwegen. Beren staan bekend om hun kracht, dapperheid en doorzettingsvermogen wat prachtige uitgangspunten zijn voor bodyart.

Beer Symboliek

Afbeeldingen van beren komen in culturen over de hele wereld voor. Beren lijken veel op mensen omdat ze recht op kunnen lopen en een soortgelijk dieet hebben. In sommige culturen wordt de beer als een geestelijke gids gezien, een dier waar de mens kracht aan kan ontleden.

Ook wordt de beer gezien als symbool van moederschap, zeker in combinatie met de zon. Het is dan ook niet verwonderlijk dat berenklauwen, berentanden, berenhuid en de afbeelding van de beer zelf, veel gebruikt worden.

Ideeën voor Beren Tattoos

Er zijn ontelbare manieren waarop je het berenthema in een tatoeage kunt verwerken. Met symbolische betekenissen zoals speels, machtig, of agressief kun je zeker een design vinden dat bij je past.

  

Krachtige Designs

Een plaatje van een bruine of zwarte beer met zijn bek wijd open is een zeer krachtige afbeelding. Als je zo’n tattoo op je lichaam hebt kun je er zeker van zijn de aandacht te trekken. Om een dergelijke afbeelding nog meer te accenturen kun je hem op je rug laten zetten zodat hij groter kan zijn. Als je hem op je knie laat zetten, krijg je een driedimensionaal ontwerp, waarbij het lijkt of de beer brult als je beweegt.

Koesterend

Veel moeders hebben een associatie met de term ‘mama beer’. Laat zien dat je een passionele moeder bent, en laat een tatoeage van een beer met haar welpen zetten.

Talisman

In veel culturen wordt de afbeelding van een beer als talisman voor bescherming gebruikt. Een tattoo van een niet agressieve beer op een prominente plaats geeft je extra kracht. Talisman tatoeages kunnen bestaan uit berenklauwen of -tanden, los of als onderdeel van een grotere afbeelding.

Speels

Een tattoo van een spelende beer is een manier om de niet agressieve kanten van de beer te accenturen. Vaak worden ook beren afbeeldingen uit tekenfilms gebruikt als tattoo design. Je kunt zelf een beer tekenen of een vriendelijke berenheld kiezen zoals Yogi de beer.

Wapenschild

Een berenpoot met gespreide klauwen wordt vaak op een wapenschild weergegeven wat dapperheid symboliseert. Als je een moeilijke situatie overwonnen hebt kun je dit vereeuwigen door een wapenschild met berenpoot tatoeage laten zetten.

  

Integer Karakter

In vele Europese culturen staat de beer voor integriteit. Een afbeelding van een niet agressieve beer die rechtop staat met zijn voorpoten naar beneden is hiervoor ideaal. Door het gezicht van de beer een wijze blik te geven wordt dit nog verder benadrukt.

Teddybeer

Een teddybeer is geliefd speelgoed en wordt vaak gebruikt als tatoeage onderwerp. Sommige mensen hebben nog een foto van hun geliefde teddybeer of zelfs de beer zelf. Een talentvolle bodyart specialist kan hiermee een prachtig design en een mooie aandenken-tattoo voor je maken.

Laat Jouw Beer Zien

Een beer tatoeage geeft je de mogelijkheid om die karaktereigenschappen waar je trots op bent te laten zien.