Schorpioen tattoo: betekenis & 23 tattoo ideeën

  

Hoewel het niet de meest voorkomende (dieren) tattoos zijn, zijn schorpioenen tattoos redelijk populair. Ze worden vooral gekozen door mannen maar af en toe ook door vrouwen. Schorpioenen tattoos worden ook regelmatig gekozen door mensen met dit sterrenbeeld.

Schorpioen tattoo: Betekenissen

Hieronder volgen enkele betekenissen die worden geassocieerd met schorpioenen en worden enkele voorbeelden toegelicht.

 • -Passie
 • -Intimidatie
 • -Angst
 • -Kracht
 • -Uithoudingsvermogen
 • -Volharding
 • -Bescherming
 • -Dood
 • -Verdediging
 • -Verraad
 • -Loyaliteit

-Bij het paren doet de mannelijke schorpioen een verleidelijke dans om indruk te maken op het vrouwtje. Dit is de reden dat een schorpioentattoo symbool kan staan voor seksualiteit en opwinding.

  

-De schorpioentattoo zou bescherming bieden tegen boze geesten.

-Een schorpioenentattoo vertegenwoordigt de kracht en het vermogen om eenieder aan te kunnen, ongeacht grootte, status of positie. De schorpioen is ondanks zijn kleine formaat, niet bang om te vechten en kan zichzelf goed verdedigen.

-Een schorpioentattoo in combinatie met een roos symboliseert dat je iemand bent die niet beoordeeld wil worden en dat mensen moeten oppassen wanneer ze fysiek of spiritueel te dichtbij komen.

-In de homogemeenschap symboliseert de schorpioentattoo mogelijk dat de drager HIV positief is.

-Een Russische schorpioentattoo kan een aantal dingen betekenen. Als de klauwen van de schorpioen open zijn, vertegenwoordigt de tattoo een lid van de Special Forces. Een schorpioen kan ook een periode in de gevangenis vertegenwoordigen of symbool van een drugsverslaving zijn. Als de angel omhoog staat, betekent dit dat de drager nog steeds drugs gebruikt. Wanneer de angel omlaag staat, betekent dit dat de drager is gestopt.

  

-Als een schorpioen tattoo wordt gedragen door een Mexicaans of Cubaans bendelid betekent dit dat de drager mogelijk een moordenaar is. Er wordt gedacht dat het aantal vierkantjes dat de staart van de schorpioen vormt, het aantal moorden weergeeft.

– Schorpioenen worden zowel met positieve als negatieve eigenschappen geassocieerd. Positieve eigenschappen zijn toewijding, loyaliteit, waardigheid, gevoeligheid, dapperheid, ambitie en sensualiteit. Negatieve eigenschappen zijn jaloezie, haat, geheimzinnigheid en manipulatie.

Culturen

Verschillende culturen hebben een eigen betekenis gehecht aan de schorpioen. De oude Egyptenaren associeerden de schorpioen met de godin ‘Selket’, de bewaker van zielen. In de Mayacultuur stond de schorpioen symbool voor geneeskunde en chirurgie. Dit vanwege het feit dat de schorpioen zijn prooi verdoofd, net zoals een chirurg.

Sterrenbeeld

Het sterrenbeeld schorpioen kan ook een reden zijn om een schorpioentattoo te laten zetten. Er zijn verschillende manieren om de tattoo het effect van het sterrenbeeld mee te geven. Zo kan bijvoorbeeld een blauwe achtergrond worden gebruikt. Een ander voorbeeld is het verwerken van sterren in de tattoo, welke connectie met het sterrenbeeld zullen versterken. Dit ontwerp is extra geschikt voor mensen die een sterke connectie met astrologie hebben.

Grootte en locatie

Schorpioenen tattoos worden vaak als kleine tattoo gezet maar een groter ontwerp is natuurlijk mogelijk. De meest populaire plaatsen voor deze tattoo zijn: de hand, enkel, nek, rug, borst, schouder en schouderblad.