Zeemeermin tattoo: betekenis & 42 tattoo ideeën

  

De zeemeermin is een mythisch wezen die de mens al jaren bezig houdt. Vaak wordt een zeemeermin omschreven als een wezen, met het bovenlichaam van een vrouw en het onderlichaam van een vis. Er bestaan verhalen over zeemeerminnen die echt gezien zijn, maar dat ze echt bestaan is nooit bewezen. Echter, dat betekent niet dat een zeemeermin tattoo een prachtige tattoo kan zijn met een diepe betekenis. Zeemeerminnen kunnen dingen uitstralen als emotie, verleiding, schoonheid en nog veel meer. Iedereen zou een zeemeermin tattoo wel kunnen koppelen aan iets wat bij je hoort of bij iets wat je belangrijk vindt. Genoeg redenen om wat meer over de symboliek te lezen en zo meegenomen te worden in de schoonheid van een zeemeermin.

Zeemeermin tattoo: betekenis

Schoonheid

Zeemeerminnen worden vaak afgebeeld als prachtige wezens met mooie lange haren en een perfect lichaam. Daarom wordt de betekenis ‘de schoonheid van de mens’ ook vaak aan een zeemeermin tattoo gekoppeld. Zelfs de kerk hebben zeemeerminnen lang gebruikt als voorbeeld van schoonheid. De kerk gebruikte namelijk de zeemeermin als voorbeeld van ijdelheid, een zonde. Tegenwoordig wordt de zeemeermin niet meer gekoppeld aan een zonde. Liever worden zeemeerminnen nu geassocieerd als opvolger van Aphrodite en Venus, de godinnen van liefde en schoonheid. Prachtig, toch?

Seksualiteit

Een ander woord waar een zeemeermin vaak aan gekoppeld wordt is seksualiteit. De reden hiervoor is niet alleen maar omdat zeemeerminnen zo mooi zijn en daarmee lust op kunnen wekken. Eerder was er een periode waarin het een zonde voor vrouwen was om met hun uiterlijk lust op te wekken bij de man. Vrouwen moesten bedekkende kleding dragen en hun haar moest netjes zitten. Verhalen over zeemeerminnen uit die tijd laten zien dat de zeemeerminnen hier tegenin gingen. Hun haar zat uitdagend en hun lichaam werd amper bedekt. Veel vrouwen zagen dit als een teken dat je gewoon zelf mag weten tot hoeverre je je seksualiteit wilt laten zien. Daarom worden zeemeerminnen vaak gekoppeld aan seksualiteit.

  

Een dubbel innerlijk

Sommige mensen hebben een zogeheten dubbel innerlijk. Hiermee wordt bedoelt dat je dingen doet om goed te doen, maar wat je doet niet voor iedereen zo goed is. De zeemeermin is een symbool hiervan. Dit symbool is ontstaan omdat zeemeerminnen zowel water geven om van te leven, maar dit water kan ook leiden tot massa verwoesting (denk aan een tsunami). Als je je erg kan vinden in dit dubbele innerlijk zou een zeemeermin tattoo een prachtig iets zijn om dit te symboliseren.

Liefde voor water

Als je zeemeermin zegt, zeg je zee. De zee zit vol met water en veel mensen hebben een fascinatie voor dit water. Water wordt wel gezien als de nummer één bron van leven. Voor veel mensen gaat deze fascinatie ver genoeg om een tattoo van een zeemeermin te nemen om zo deze fascinatie te tonen.

Conclusie

Een zeemeermin tattoo kan verschillende dingen betekenen. De ene persoon wil met zo’n tattoo de schoonheid van de wereld symboliseren, de ander willen hun dubbele innerlijk laten zien. Een zeemeermin tattoo heeft eigenlijk wel een betekenis voor ieder mens.