Duiven tattoo: betekenis en 26 ideeën

  

De Duif is de vogel van Vrede, Liefde en Vroomheid. Als vertegenwoordiger van God is het een van de meest iconische en universele symbolen van geloof en toewijding.

Geschiedenis

Dit eenvoudige vogeltje begon zijn reis als een religieus icoon in het Nabije Oosten en de Middellandse Zee. Duizenden jaren geleden was de Duif het symbool van de Kanaänitische moedergodin, Asherah, en haar talrijke tegenhangers in de hele regio. Als zodanig werd de Duif een symbool van Vrouwelijkheid en Vruchtbaarheid. Met de uitbreiding van het Romeinse Rijk, werd de Duif opgenomen in hun religie, en al snel was het de afgezant voor godinnen als Venus en Fortunata, die het gelinkt hebben met eigenschappen als Liefde, Vrede, Geluk en Schoonheid.

Vóór de Romeinse invloed was de duif al een hoofdrolspeler in het joodse geloof en met de verspreiding van mensen en ideeën kon het vogeltje gemakkelijk worden overgezet naar het christelijke concept. De Duif is te zien in de hele Tora en in vele oude en nieuwe Testamentische passages, waarvan de meest populaire het doopsel van Jezus Christus en het verhaal van Noach en de zondvloed omvat. In deze context was het beeld van de vogel verbonden met God en de Heilige Geest. In de islam geniet de Duif een verheven status als een dier om geliefd en gerespecteerd te worden. Dit komt door het verhaal van de Duif en de Grote Profeet. Er wordt gezegd dat een duif ooit hulp bood aan de Grote Profeet, waardoor hij kon ontsnappen aan de klauwen van zijn vijanden.

  

In de 20ste eeuw raakte de Duif intrinsiek verbonden met wereldvrede en eenheid dankzij de beroemde Picasso Duif. Het kunstwerk, gemaakt door de legendarische schilder als een insigne voor het eerste Internationaal Vredescongres in 1949, werd beschouwd als baanbrekend vanwege zijn gevoel voor realisme en de draai naar het traditionele beeld van een duif. In het post-WO II-tijdperk resoneerde Picasso’s Duif met de oorlogszuchtige planeet en steeg de populariteit ervan.

Tegenwoordig is de Duif een universele totem van spiritualiteit, Vrede en boodschap van broederschap en verdraagzaamheid.

Duiven tattoo: betekenis

De duif representeert veel verschillende positieve symboliek.

Voortdurende liefde : Omdat duiven voor de duur van hun leven paren met één partner en ook samen zorgen voor hun jongen, vertegenwoordigen ze standvastige liefde en toewijding. De band tussen het paar is een levenslang en trouw partnerschap.

Mythologische betekenis : De duif wordt ook genoemd in de Griekse en Romeinse mythologie: de Griekse godin Aphrodite, de godin van de liefde en vruchtbaarheid, zou in een wagen rijden die door duiven wordt gedragen. Haar zeven dochters (bekend als de Pleiaden) worden in de Griekse mythologie een zwerm duiven genoemd. In de mythologie van de Azteken vertegenwoordigt de duif Xochiquetzal, de godin van de liefde, en wordt aangenomen dat hij de moeder van de hele mensheid is. De duif heeft ook symbolische associaties voor Indianen: sommige stammen geloofden dat de geesten van de doden worden omgezet in duiven. Sommige Amerikaanse Indianen kunnen de duiventattoo gebruiken om deze associatie te vertegenwoordigen.

  

Vrede en harmonie: Sinds het vroege christendom is de duif met een olijftak in zijn bek een symbool van vrede.

Heilige Geest : De duif wordt vaak geassocieerd met Jezus en het christendom. Veel voorbeelden van christelijke kunst verbeelden Jezus vergezeld van een zwerm duiven, die de heilige geest representeren.

De boodschapper : Er zijn veel verhalen over de duif met boodschappen, soms boodschappen van God, soms liefdesbrieven. De duif wordt gewoonlijk geïnterpreteerd als een teken van liefde, overwinning, vrede of Gods wil.

Nieuw begin : Zoals in het verhaal van Noah, kan de duif een nieuw begin of een nieuwe start betekenen, en dit is de betekenis die wordt toegeschreven aan vele duiventattoos. Velen van ons zouden het verleden graag vergeten en opnieuw beginnen: de duiventattoo kan worden gebruikt om deze mogelijkheid te vertegenwoordigen.

Overwinning of succes : De hierboven genoemde olijftak, die vaak wordt gezien in de klauwen van de duif, kan ook een overwinning of succes vertegenwoordigen. Sommigen krijgen deze tatoeage om succes in een relatie te vertegenwoordigen, maar het kan ook verwijzen naar de overwinning in andere aspecten van iemands leven.

Familie : Dezelfde kwaliteit van trouwe, standvastige liefde die de duif zijn partner geeft, kan zich tot zijn familie uitstrekken. Zoals hierboven vermeld, zorgen de mannelijke en vrouwelijke duif samen voor hun jongen. Als u op zoek bent naar een tatoeage die uw betrokkenheid bij uw familie en kinderen vertegenwoordigt, zijn duiven de perfecte keuze.