Herten tattoo: betekenis & 50 tattoo ideeën

  

Onder de dierentattoos zijn herten tattoos een populaire keuze, vooral vanwege hun schoonheid en kwetsbaarheid. Herten spelen een rol in verschillende culturen tot ver terug in de menselijke geschiedenis. Er werden al in het prehistorisch tijdperk tekeningen van herten ontdekt.

Herten tattoo: Betekenis

Herten worden gezien als dieren van schoonheid en gratie. Een vrouwelijke hinde wordt beschouwd als een symbool van moederlijke liefde, vriendelijkheid en zachtaardigheid. Een mannelijk hert vertegenwoordigt op zijn beurt vruchtbaarheid, mannelijkheid en seksualiteit. In meer algemene zin vertegenwoordigt een hert vrede, liefde en vriendelijkheid. Sommigen beschouwen het ook als een teken van wedergeboorte en opstanding.

Herten tattoo: Ontwerpen

Er zijn vele prachtige ontwerpen te bedenken voor een herten tattoo. De ontwerpen kunnen mannelijkheid en kracht uitstralen of juist vrouwelijkheid en onschuld. Een combinatie met andere elementen, zoals bloemen, sterren, enzovoort zijn ook veelvoorkomend. Hieronder volgen enkele voorbeelden van populaire tattoo ontwerpen.

  

Tribal herten tattoo

Dit is een van de meest populaire tattoos. Dit ontwerp vindt zijn herkomst in de Keltische en Indiaanse cultuur. Dit ontwerp is geliefd vanwege zijn symbolische waarde: in het geval van een vrouwelijke hinde straalt dit moederlijke liefde, vrouwelijkheid en vriendelijkheid uit. In het geval van een mannelijk hert is dit kracht en mannelijkheid.

Landschap tattoo

Sommige mensen kiezen voor een ontwerp waarin een hert wordt weergeven in een landschap. Op deze manier staat het hert op de voorgrond en wordt zijn schoonheid benadrukt, omringt door een landschap.

Schedel tattoo

In dit ontwerp wordt een schedel weergegeven met het gewei van een hert. Deze tattoo wordt vaak gezet op de schouders van een man omdat het kracht en mannelijkheid vertegenwoordigt. Desalniettemin wint dit ontwerp ook langzaam meer populariteit bij vrouwen. In de Keltische cultuur worden herten geassocieerd met lust en vruchtbaarheid. Dit verklaart de populariteit van tattoos van hertenkoppen bij mannen.

  

Hertengewei tattoo

Dit ontwerp wordt veelal gebruikt om kracht en mannelijkheid te symboliseren. Daarnaast kan het ook vruchtbaarheid vertegenwoordigen.

Hertenhoofd tattoo

Dit is een eenvoudig ontwerp van een hertenkop. De kop kan op verschillende manieren worden weergegeven, zoals bijvoorbeeld eenvoudig of juist in detail. Er kan worden gekozen om een hertenkop uit te lichten maar ook een combinatie van meerdere herten is een mogelijkheid. Van simpele lijnen, tot een gedetailleerd ontwerp. Afhankelijk van de wens is er van alles mogelijk.

Hertenjacht tattoo

Dit ontwerp kan worden gebruikt om het leven van een jager te vertegenwoordigen. Een hert zal bijvoorbeeld worden weergegeven met pijlen door het hoofd.

Plaatsing

Er is eigenlijk geen beperking wat betreft de plaatsing van een tattoo. Een ontwerp kan zo groot of klein worden gemaakt als gewenst. Een grote tattoo zal goed tot zijn recht komen op bijvoorbeeld de rug, borst of bovenarm. Een kleinere tattoo zal goed passen op bijvoorbeeld de onderarm, onderbeen of zij.