Octopus & Inktvis tattoo: betekenis en 32 ideeën

  

Een octopus kan zich camoufleren wanneer hij zich bedreigd voelt en elk gevaar vermijden, omdat het een illusie creëert door zich in de omgeving te mengen. Octopus zijn ongewervelde dieren. Ze hebben geen ruggengraat en dat maakt ze erg lenig en flexibel.

Octopus kan een ledemaat losmaken wanneer hij wordt aangevallen en na enige tijd weer teruggroeien. Ze zijn dus geassocieerd met de kwaliteit van de regeneratie. Net zoals een octopus zich aan de verschillende situaties kan aanpassen, moeten we ook leren om intelligent te reageren.

Hoewel een octopus in water blijft, is hij een bodembewoner. Hij blijft geaard ondanks dat hij in water blijft. In symbolische termen heeft dit een diepere betekenis die betrekking heeft op ons innerlijk zelf.

  

Octopus tattoo: betekenis

Omdat de octopus al vele jaren wordt gesymboliseerd, zijn er verschillende symbolische betekenissen achter de octopus-tatoeage. Een van de onderstaande betekenissen kan de octopus-tatoeage beschrijven. Houd er rekening mee dat je tatoeage uiteindelijk vertegenwoordigt wat je wilt. Hieronder kun je de betekenissen van de octopus-tatoeage vinden.

 • Aanpassing
 • Geslotenheid
 • Mysterie
 • Intelligentie
 • Verandering
 • Regeneratie
 • Visie
 • Vruchtbaarheid
 • Complexiteit
 • Diversiteit
 • Innerlijke zelf
 • Bescherming
 • Behendigheid
 • Illusie
 • onafhankelijkheid

  

Inktvis tattoo: betekenis

De unieke vaardigheden van octopussen maken ze symbolisch voor verschillende eigenschappen. Hoewel ze geen ruggengraat hebben en ongewervelde dieren zijn, zijn inktvissen niet zwak of gemakkelijk op te treden, zoals de term vaak impliceert. In plaats daarvan maakt hun slappe kwaliteit ze ongelooflijk flexibel en moeilijk vast te pinnen – ze zijn behendig en gracieus en zijn vaak een moeilijke prooi voor hun vijanden. Als een symbool van flexibiliteit, kan een inktvis-tatoeage je eigen fysieke gratie demonstreren, of je vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en ‘rollen met de stoten’.

Inktvissen zijn ook intelligente en stoere wezens, met verschillende verdedigingsmechanismen die ze waardige tegenstanders maken voor alle onderwaterroofdieren. Naast hun behendigheid hebben inktvissen het kameleon-achtige vermogen om kleuren te veranderen en op te gaan in hun omgeving, en zo jagers in de buurt af te weren. Als een inktvis wordt ontdekt, kan deze zijn andere beschermende maatregel ontketenen: een zwarte inkt wolk die de inktvis snel en effectief van zijn vijand verbergt en daardoor ruimschoots de tijd krijgt om weg te komen. Deze gevarieerde verdedigingskenmerken maken de inktvis tot een slim en snel wezen dat de meeste vijanden voor de gek kan houden, waardoor het dier een symbool is van verdediging, aanpassingsvermogen en creativiteit.

  

Als onderwaterwezens staan ​​inktvissen vaak voor de eigenschappen van water zelf. Hun vermogen om diep onder de oppervlakte van het water te leven, en om schijnbaar door hun omgeving te zweven, belichaamt zowel de mysterie en vloeibaarheid van dit element. Pijlinktvissen zijn ook in veel mythologieën en rond het zeilen en de oceaan vertoefd, aangezien reusachtige inktvissen ongelooflijk angstaanjagende wezens zijn die enorme schade kunnen toebrengen aan bijna elk vaartuig dat op volle zee vaart.

De inktvis is een zeer intelligent schepsel in de zee. De inktvis kan zijn hersenen gebruiken om complexe gedachten te verwerken. Ze zijn in staat om te denken en reageren op verschillende situaties, wat symboliseert dat ze intelligent zijn. Hun vermogen om van kleur te veranderen en spuitinkt zijn slechts twee van hun verdedigingsmechanismen. Inktvissen kunnen ook hun armen teruggroeien, wat staat voor regeneratie. Mannelijke en vrouwelijke inktvissen hebben zeer weinig verschillen in lichaamsstructuur. In de tattoo-wereld is er geen. Een interessant feit over de vrouwelijke inktvis is dat ze tot 150.000 eieren kunnen leggen, wat de vruchtbaarheid symboliseert. Mannelijke inktvissen kunnen pronken met hun “kleuren” wanneer ze verleid worden om een ​​vrouw aan te trekken. De inktvis is zeer onafhankelijk en ze staan ​​erom bekend hun eigen soort te eten.