Katten tattoos: betekenis en 50 tattoo ideeën

  

De liefde voor katten gaat eeuwen terug. Het woord ‘kat’ komt van de oude Egyptische naam voor hun favoriete huisdier “caute”. Egyptenaren waren kattenvereerders en geloofden dat de kat een verlengstuk was van de maangodin ‘Bastet’. De Egyptenaren zagen katten als weergave van hun beschermgodin omdat katten bekend staan om hun jachtvaardigheden, om de voedselvoorraad te beschermen tegen ongedierte.

Katten werden zo vereerd dat het doden van een kat gezien werd als een misdaad die kon worden bestraft met de dood. Zo is er de tragische gebeurtenis van de wrede dood van een man, nadat hij per ongeluk zijn eigen kat doodde.

Katten tattoos: Betekenis

Er kunnen diverse betekenissen gegeven worden aan katten tattoos:

  • -Vrouwelijke kracht
  • -Geluk en voorspoed
  • -Mysterie en geheimen
  • -Spiritualiteit
  • -Hiernamaals
  • -Bescherming
  • -Intelligentie en intuïtie
  • -Elegantie en verfijning
  • -Oplettendheid

  

Katten tattoos: Variaties

Katten tattoos komen in veel variaties voor. Denk bijvoorbeeld aan cartoons, een portret van je eigen kat of een andere variant. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Zwarte kat tattoo

Zwarte katten worden over het algemeen geassocieerd met het brengen van ongeluk. Dit idee komt van de Keltische traditie. In de tijd van de Kelten werden zwarte katten geofferd als een manier om het kwaad af te weren. Sommigen zien de zwarte kat als iets dat vermeden moet worden terwijl anderen de kleur van de kat juist zien als betoverend, mysterieus en intrigerend. Zwarte kat tattoos zijn symbolen van vrouwelijkheid, mysterie en kracht.

Kattenpoten tattoos

Kattenpootjes kunnen een emotionele reis door een moeilijke tijd vertegenwoordigen. Ze symboliseren de vooruitgang en behoefte om vooruit te komen in het leven. Veel Japanse en Chinese bedrijven hebben kleine beeldjes van katten met een grote voorpoot. Enig idee waarom? In Aziatische culturen is dit een symbool van welvaart en geluk. Er zijn bestaan verschillende mythes maar alle verhalen gaan over een arm persoon die plotseling rijkdom ervaart, na aardig te zijn geweest voor een kat die zijn voorpoot uitstak.

Kattenschedel tattoos

  

Schedel tatoeages hebben een lange geschiedenis met de dood, vernietiging en ziekte. Voor veel mensen brengt het zien van een schedel een gevoel van ongemakkelijkheid met zich mee. Een kattenschedel tattoo wordt gezien als een manier om begrip en acceptatie van het onvermijdelijke verschijnsel van de dood te symboliseren. Het is een teken van dapperheid om te laten zien niet bang te zijn om je sterfelijkheid onder ogen te zien.

Kattenogen tattoos

De beroemde Amerikaanse beeldhouwer ‘Hiram Powers’, zei ooit: “Het oog is het venster van de ziel… Het intellect, de wil, worden gezien in het oog…”. Het oog van de kat wordt vaak gezien als een teken van intellect, wijsheid en een verbinding met het goddelijke. Kattenogen tattoos symboliseren het vermogen om dingen anders te zien, dan hoe ze op het eerste gezicht lijken.

De basis van een katten tattoo ligt in het ontwerp van de ogen, welke onschuld of juist mysterie kunnen uitspreken. Sommige mensen kiezen voor een tattoo van alleen de ogen, terwijl anderen kiezen voor een volledige kat. Ook cartoons zijn een populaire keuze, zoals bijvoorbeeld Tom, Sylvester en Garfield.