Vossen tattoos: betekenis & 50 tattoo ideeën

  

Er zijn maar weinig dieren die zo’n lange en complexe geschiedenis hebben met de mensheid zoals de vos. De vos staat bekend om zijn wijsheid en kracht en speelt een rol in veel verschillende culturen. De ‘Moche’ uit Peru zagen de vos als een felle strijder. Niet vanwege zijn fysieke kracht, maar vanwege zijn mentale, slimme kracht.

De Dogon (bevolkingsgroep) uit Mali zien de vos als een slimme bedrieger die goed gedijt in de woestijn dankzij haar intelligentie.

Het is geen wonder dat in veel beroemde fabels vossen voorkomen. Voor de Grieken was de vos zo slim dat het nooit gepakt zou kunnen worden. In de Middeleeuwen was ‘Reynard de vos’ een populair figuur in kinderverhalen. In het Jodendom en Christendom worden valse profeten vergelijken met vossen en worden ze afgewezen omdat ze niet het recht hebben verdiend om in naam van de Heer te spreken.

Vossen tattoos: Betekenis

Vossen staan symbool voor:

  
  • -Bedrog
  • -Geluk
  • -Speelsheid
  • -Focus
  • -Gezondheid
  • -Behendigheid
  • -Geheimzinnigheid
  • -Seksualiteit
  • -Vitaliteit
  • -Vindingrijkheid

Vossen tattoos: Variaties

Vossen kunnen op verschillende manieren en in verschillende maten en kleuren worden afgebeeld. Ze worden zelden uitgebeeld in een machtspositie. Dit komt doordat in veel culturen de vos wordt gerespecteerd vanwege hun vermogens en overlevingsinstinct. De vos wordt gezien als een dier dat je te slim af is.

Enkele voorbeelden:

Negen-staart vos tattoos

De staart van een vos wordt het meest gewaardeerd. Het woord vos is afgeleid van het Indo-Europese woord ‘puk’, dat werd gebruikt om naar de staart te verwijzen.

De negen-staart vos legende zie je onder andere terugkomen in tekenfilms. Deze vos vindt zijn oorsprong in India, met de migratie van boeddhistische monniken. De vos staat symbool voor de Japanse godin van vruchtbaarheid en welvaart. Naar mate de vos ouder wordt, wordt ze sterker, wijzer, krachtiger en krijgt ze een extra staart. De legende gaat dat wanneer de leeftijd van 1000 jaar is bereikt, de vacht zilver, wit of goud wordt en zij oneindige wijsheid verkrijgt. Negen-staart vos tatoeages vertegenwoordigen wijsheid, intelligentie, sluwheid en een connectie met de spirituele wereld.

Tribal vos tattoos

  

Vossen komen voor in veel verschillende culturen. Een tribal tattoo kan dan ook per cultuur erg van elkaar verschillen. Een tribal vos tattoo wordt meestal gezet in inheemse gebieden met de overtuiging dat dit de stam met spirituele krachten zal bezegelen. Afhankelijk van het ontwerp van de tattoo vertegenwoordigen tribal vossen tattoos een bepaalde cultuur gelinkt aan de kracht en overlevingsvaardigheden van deze slimme dieren.

Rode vos tattoos

Rode vossen zijn verreweg de meest voorkomende dieren onder de vossen. Veel verhalen en tradities gaan dan ook over de Rode vos. In de mode-industrie is de vacht van de Rode vos helaas een van de meest waardevolle vachten. Een Rode vos tattoo symboliseert vrouwelijkheid, seksualiteit en kan een uitdrukking zijn van een gepassioneerde, vurige aard.