Kolibrie tattoo: betekenis en 30 ideeën

  

De kolibrie tatoeage wordt beschouwd als een reguliere tatoeage voor vrouwen, hoewel sommige mannen ze ook graveren. Ze kunnen op verschillende manieren worden ontworpen en worden afgebeeld met een groot aantal verschillende symbolen en elementen, in verschillende kleuren en maten. Hierdoor kunnen ze bijna overal op het lichaam worden getatoeëerd. In dit artikel zullen we hun betekenissen en verschillende ontwerpen bespreken.

Vogeltattoos worden steeds populairder en de kolibrie is één van de meest populaire.

Kolibrie tattoo: geschiedenis

Kolibries leven in Noord- en Zuid-Amerika – tot in het noorden van Alaska en tot ver in het zuiden van Chili. Trinidad en Tobago staan ​​bekend als “het land van de kolibries”. In Jamaica, het Caraïbisch gebied, Mexico en delen van Peru had de vogel een belangrijke plaats. Ze zijn afgebeeld in Indiaanse legendes, literatuur, folklore en mythologie, waar ze vaak worden gebruikt als een symbool van liefde. In veel culturen is het een symbool van leven en welvaart geweest. Maar ook van vreugde en liefde.

Kolibries worden sterk geassocieerd met de Azteken, wier royalty en religieuze leiders veren en dode kolibries rond hun nek droegen in kleine zakjes. De Azteken geloofden dat dode krijgers werden gereïncarneerd als kolibries.

  

Kolibrie tattoo: betekenissen

Hoewel de kolibrietatoeage vaak moeilijke tijden weergeeft, heeft het ook veel andere betekenissen, waaronder liefde, vreugde, hoop, leven en charme, en vrede. De kolibrie vertegenwoordigt ook zorg en geluk, maar ook vrijheid, aantrekking en genegenheid en onafhankelijke vrijheid.

Omdat de kolibrie zo klein is, moet hij hard werken om te overleven. Een tatoeage van een kolibrie kan daarom betekenisvol zijn voor iemand die veel heeft meegemaakt in het leven. Veel mensen identificeren zich hiermee. De kolibrie symboliseert daarom overlevingskracht. Het kan eveneens iemand vertegenwoordigen die ten volle geniet van het leven.

Zo belichamen de kolibrie-tatoeages een aantal eigenschappen, zoals:

Energie en vitaliteit
Behendigheid
Vernieuwing
Loyaliteit
Geluk en een speelse geest
Passie
Liefde

Kolibrie tattoo: ontwerpen en stijlen

De kolibrie is een unieke, energieke, gepassioneerde en sierlijke vogel. De kolibrie is vaak bezaaid met bloemen, want hij kan niet overleven zonder bloemen en bloemen kunnen zonder hem niet overleven. Zo worden de Kolibrie-tatoeages meestal kleurig ontworpen en moeten de levendige geest van het dier tot uiting brengen. Het ontwerp kan erg creatief zijn om mee te werken, met de vele kleuropties en meestal vergezeld van niet alleen bloemen, maar ook wolken, regenbogen, vlinders, libellen en planten. Er kunnen dus verschillende kleuren, vormen, posities op het lichaam en groottes worden gebruikt om een ontwerp te maken.

  

  

Het tatoeage-ontwerp van de kolibrie is, evenals in het echte leven, een blikvanger.

Voor je tatoeëert

Voordat je een kolibrieontwerp kiest, bekijk veel foto’s en denk na over alles wat er is en wat je kunt doen om je tattoo te personaliseren. Wees creatief, neem je tijd en heb plezier. Zo zult u veel gelukkiger zijn met uw selectie