Anker tattoo: betekenis en 50 coole ideeën

  

Een anker is een van de meest populaire tattoeages die er is voor zowel mannen als vrouwen. Het is een object dat gerelateerd is aan schepen en aan de zee, deze tattoo is vaak geassocieerd met zeilers, maar, over de tijd heeft de anker zijn plaats gevonden in de tatoeage wereld.

Een van de redenen waarom deze tattoo zo populair is, is de associatie met de oceaan, wat al heel lang de mensheid fascineert. Sommige mensen zijn aangetrokken door het eindeloze zicht van de ocean, en sommige worden verdrietig. Deze tattoos zijn modieus en reflecteren de personaliteit van de drager.

Anker tattoo geschiedenis

De anker tatoeage heeft de test van de tijd doorstaan en blijft een populair symbool van de oceaan. Het is een van de oudste tattoo symbolen. De marine en zeilers zijn de twee meest bekende groepen die deze tattoo dragen. Het was een symbool voor hun prestatie, het werd al snel een teken dat alleen ervaren zeilers hadden. De geschiedenis gaat echter verder terug dan de tijd van schepen en tatoeages.

De tattoo heeft namelijk ook een associatie met christendom. Christenen gebruikten het anker om het kruis te vervangen toen ze vervolg werden. Wanneer christenen onder Romeinse controle waren, hielden ze zich verborgen. Ze gebruikten het anker als het kruis zodat het geen teken van religie zou zijn en om andere christenen te signaleren in het geheim.

  

Anker tattoo betekenis

Als we beter naar het anker kijken, komen we dichter bij om de symboliek te begrijpen. Een van de betekenissen is stabiliteit. Het anker wordt gebruikt op schepen om het schip vast te leggen. Het kan dus symboliseren dat je stabiel bent in het leven en dat alles in jouw leven op zijn plaats zal vallen. Het bindt de drager aan een gevoel van positiviteit en moed, met de mogelijkheid om elke heuvel van het leven te overkomen met innerlijke kracht en vastberadenheid. 

Een andere interpretatie is dat je een stabiele omgeving hebt. In de meeste gevallen refereert dit naar je familie. Families zouden dichtbij, sterk en stabiel moeten zijn. Je kan een lint zien met familie, mama, of de namen van kinderen erop, het syboliseert een sterke familie band.

Het anker kan ook iemand representeren in een stabiele relatie. In de meeste gevallen wordt het dan gedragen door een man, om te laten zien dat hij al bezet is. Sommige koppels kunnen ervoor kiezen om een zelfde tattoo te dragen om hun relatie met elkaar te symboliseren.

Verder kan de tattoo kan gepaard gaan met verschillende symbolen. De meest voorkomende symbolen zijn bloemen, harten, vleugels, sterren, adelaars, linten en schedels. 

Anker tattoo soorten

Er zijn verschillende soorten designs of deze tattoo, de meest populaire zijn:

Anker met rozen

  

Dit representeert liefde, eer en opoffering. De rozen maakt de tattoo meer vrouwelijk en wordt daardoor vaker gedragen door vrouwen dan door mannen

Anker met hart

Het symboliseert iemands passie en toewijding naar een speciaal persoon in iemands leven. Het hart is het symbool voor liefde en toewijding.

Anker tatoeages voor koppels

Koppel tattoos worden meestal gekozen door mensen die zichzelf toewijden aan elkaar en om te zeggen dat hun partner de meest belangrijke persoon in hun leven is. Het anker symboliseert dat het koppel geankerd is aan elkaar en dat hun band voor het leven is.

Anker en touw

Een andere coole optie is een design met een anker en een touw. De dragers van deze design zijn meestal mensen van de US marine. Het is een erg mannelijke tattoo.

Andere designs kunnen met vogels, dieren zoals leeuwen, vissen, veren, schedels, water, bloemen en een dromenvanger zijn somen met het anker. Sommige mensen kunnen hun naam, initialen of andere woorden of quotes in het anker hebben.

Er is een diepere betekenis achter het anker design. Des te meer reden waarom je voorzichtig moet zijn bij het kiezen van jouw design, zodat het karakter beschrijft en je er op het zelfde moment mee kunt identiferen.