Ster tattoo: betekenissen en 100 tattoo ideeën

  

Ster tatoeages zijn zeer populair omdat er veel variaties mee mogelijk zijn en ze ook veel verschillende betekenissen kunnen hebben.

Ster Tattoo: Het Ster Symbool

Naast pijlen worden sterren zeer veel gebruikt in ons dagelijks leven op de meest verschillende manieren, zoals:

  • Op vlaggen.
  • Militaire toepassingen zoals op tanks, vliegtuigen, schepen, uniforms (rangaanduiding).
  • Op politie-uniformen en badges.
  • Emblemen en logo’s.
  • Astronomie, enz.

Types Ster Tattoos

Het meest gebruikelijke ster type voor tatoeages is een vijfpuntige ster, met of zonder lijnen. Maar ook een zespuntige ster komt veel voor. De meest bekende zespuntige ster is de zogeheten ‘Joden ster’.

Verder zijn er honderden voorbeelden van verschillende ster tattoos, waar uit gekozen kan worden. Bovendien kun je jouw tattoo artiest een uniek design laten ontwerpen of dit gewoon zelf doen.

  

Ster Tattoo: Enkele of Meerdere Sterren

De meeste ster tatoeages bestaan uit een enkele ster, zeker bij de meer gecompliceerde designs. Meerdere sterren hebben vaak onderscheidende groottes en kunnen op verschillende manieren gerangschikt worden, onder andere op de volgende manieren:

  • Gegroepeerd
  • Gewerveld
  • In een lijn
  • In een ‘Starburst’ patroon

Grootte

Hoe groter de tattoo, hoe meer detail erin verwerkt kan worden. Ook valt het meer op. Een enkele ster is echter niet de beste keuze voor een rug dekkende tatoeage omdat dit er niet goed uitziet. Kleinere tatoeages zijn vaak meer subtiel en kunnen op vele manieren gecombineerd worden.

3D

Met dimensionale lijnen kan een 3-D effect bereikt worden waardoor het lijkt of de tatoeage, of delen ervan, op de huid liggen. Vaak wordt ook gewerkt met schaduwen om een 3-D effect te creëren, maar er zijn ook nog andere dimensionale technieken.

Kleur

Een tatoeage artiest heeft natuurlijk het hele kleuren palet tot z’n beschikking. Het is belangrijk om een basiskleur te kiezen die past bij de huidskleur zodat de tattoo het beste uitkomt.

Zwart is echter de meest voorkomende kleur, die ook minder lijkt te vervagen na verloop van tijd. Lichtere kleuren vervagen sneller in een tattoo.

  

De Plaats van de Tattoo op het Lichaam

Dit is een van de mogelijkheden om jouw persoonlijke expressie aan je tattoo te geven. Wil je een tattoo die altijd zichtbaar is of een die als je aangekleed bent verborgen is?

Voor ster tatoeages zijn de volgend lichaamsdelen het meest populair:

Schouders

Enkels


Navel


Rug

Populaire Ster Tatoeages

De bovenvermelde ster tatoeages zijn het populairst, maar het combineren van ster tattoos met andere tattoos is ook heel populair. Je kunt kleine sterren gebruiken om andere tatoeages te accentueren. Tatoeages die daarvoor in aanmerking komen zijn onder andere:

Tatoeages van feeën.


Getatoeëerde woorden.

Of andere op fantasie gebaseerde tattoo designs.

Met een ster tattoo kun je een oude tatoeage weer opfleuren en een nieuwe fonkelende aanblik geven. Zoveel sterren er aan de hemel staan, zoveel creatieve designs en variaties zijn mogelijk met ster tatoeages.