Mus tattoo: betekenissen en 20 ideeën

  

Mus-tatoeages lijken vrij eenvoudig, maar ze kunnen veel verschillende betekenissen hebben voor veel mensen, dus het is belangrijk om hun betekenis niet uit te spreken zonder de persoon te vragen die er een draagt. Als je geluk hebt, zijn ze bereid om er met je over te praten.

De nederige mus

De mus is echt zo’n onopvallend klein vogeltje, bleek en bruin. Niet zoals zwanen en papegaaien. Het vliegt gewoon van hier naar daar in het gezelschap van andere mussen. Toch zijn ze de inspiratie voor zoveel verschillende tatoeages geworden.

Over het algemeen zijn de meeste mus tatoeages vrij klein, als de vogels zelf, maar andere elementen worden toegevoegd aan de basisvogelkunstwerken om een ​​volledig vlezig ontwerp te creëren. 

De Mus tattoo: betekenissen

  

De vele betekenissen

In de oudheid vertegenwoordigde een eenzame mus eenzaamheid zoals in het Oude Testament. Toen mensen zich over de wereld verspreidden, realiseerden ze zich dat mussen overal zijn. Zo kregen ze een nieuwe betekenis. Vrijheid. Mussen herinneren ons eraan dat hoe klein of triviaal we ook zijn in deze wereld, we leven nog altijd met vrijheid ons leven.

Ook voor zeelieden was mussen in hun schip een teken van bestemming en troost. Twee mussen getatoeëerd op de borst van een zeeman vertegenwoordigen een grote prestatie tijdens hun reizen, en twee mussen om de pols betekende dat zij de zoutste zeelieden waren.

Liefde en loyaliteit

De positie van een mus voegt toe aan zijn betekenis. Mussen paren voor het leven. Het zijn gewone mussen, maar vormen daarom inspiratiebron voor mensen om ze te zien als vogel van liefde. Trosmussen symboliseren liefde, loyaliteit en unie voor sommigen en worden daarom vaak in paren getatoeëerd. Ze kunnen unie symboliseren, maar ook de breuk van een relatie, wat een erg populair ontwerp is. 

Gedenktekens

De oude Egyptenaren geloofden dat mussen de zielen zouden vangen van degenen die waren gestorven. In moderne tijden worden mussenwedstrijden soms gebruikt als herdenkingsontwerpen voor geliefden die deze aarde hebben verlaten. De vogels kunnen worden getatoeëerd met de uiteinden van een spandoek waarop de naam en de geboorte- en overlijdensdatum staan ​​van de persoon die wordt herdacht.

Gevangenis

Mus-tatoeages hebben ook hun plaats in de gevangeniscultuur, waar de vogels vrijheid symboliseren. Zeker iedereen met een musje is geen veroordeelde, maar sommige veroordeelden kiezen voor mussen als een verklaring over hun eigen vrijheid, vooral wanneer hun vrijheid nabij is.

  

Deze tattoos worden meestal ergens op de handen, polsen of armen gedragen, maar kunnen echt overal worden geplaatst.

Mus tattoo ontwerpen

Mus tattoo ontwerpen vallen in vier categorieën: realistisch, traditioneel, neo-traditioneel en abstract. Ze hebben allemaal een eigenbetekenis. Er zijn ook gewoon traditionele tatoeages van mussen en die zijn bij hun ontwerp ingewikkelder.