Zwaluw tattoo: betekenissen en 30 tattoo ideeën

  

Zwaluw tatoeages zijn één van de meest populaire tatoeages, vanwege hun aantrekkelijke ontwerpen en diepere betekenis. Ze zijn rijk aan geschiedenis en symboliek over de hele wereld. Door de eeuwen heen is het vogeltje in verband gebracht met gezondheid, rijkdom, loyaliteit en de ontberingen van lange afstanden.

De zwaluw en de mus

Veel mensen verwarren mussen en zwaluwen, omdat de vogels qua vorm op elkaar lijken, maar de betekenissen van deze twee tatoeages van vogels zijn heel verschillend. Sommige zwaluwsoorten reizen elk jaar over grote afstanden en migreren van het ene deel van de planeet naar het andere; een gedrag die zwaluw tatoeages associatie heeft gegeven met reizen en thuiskomen.

Wat is de symbolische betekenis van een zwaluw tattoo?

De oorsprong van de zwaluw tattoo gaat terug naar een schip genaamd “The Swallow”. Daarna was de zwaluw tatoeage het tatoeage-ontwerp voor zeilers om hun zeilervaring te laten zien. 

  

De zwaluw, evenals de zangvogel en mussen, heeft altijd een symbolische betekenis voor zeilers gehad, omdat deze vogels meestal het eerste teken waren dat het land nabij was (vóór de moderne navigatietechnologie). Een zwaluwtatoeage voor een zeeman weerspiegelde zijn hoop om veilig thuis te komen.

Een ander feit is dat zwaluwen elk jaar naar huis terugkeren, ongeacht waar ze zijn. Terugkerende zwaluwen zijn een teken dat de lente aanbreekt. Terwijl lente wordt geassocieerd met verandering, een nieuw begin en een nieuw leven, krijgen ook zwaluwen een symbool van zowel nieuwheid als de terugkeer van vreugde en gemakkelijke tijden. Aan een zwaluw tatoeage werd dan ook als zodanig betekenis toegekend. Voor zowel de zeiler als de soldaat had de tatoeage grote betekenis als geluksbrenger en veilige thuiskomst.

Zwaluw tatoeages kunnen een symbool van thuis of patriottisme zijn. Omdat de zwaluw altijd terugkeert, kan deze vogel een symbool zijn van loyaliteit en liefde. De associatie van alle tatoeages van vogels met de vrijheid van vlucht kan worden toegevoegd aan de betekenis van een zwaluw tatoeage, waardoor een visuele weergave van het gezegde ontstaat: “Als je iemand liefhebt, stel hem dan vrij. Als ze van je houden, komen ze terug.”

De zwaluw is een vogel die een partner kiest voor het leven. Daarom is een zwaluwtatoeage ook een symbool voor liefde en trouw aan het gezin.

Andere symbolische betekenissen zijn in dezelfde lijn:

  • ontbering hebben overleefd
  • gewonnen overwinning.

  

Andere betekenissen van zwaluw tatoeages

  •  financieel succes
  •  vrijheid
  •  een goede jager 
  •  witte suprematie.

Zwaluw tattoo – Ontwerp

De zwaluw-tatoeage is tegenwoordig aanvallig en modieus, evenals andere tatoeages van vogels en oude ontwerpen, zoals de nautische ster-tatoeage. Zwaluw-tatoeages worden vaak gecombineerd met sterren, kersen, bloemen, pijlen of een spandoek met tekst. Populaire lichaamsdelen om een ​​zwaluw tatoeage te dragen zijn de heup, borst, onderrug en schouders.

De zwaluw tatoeages en andere ouderwetse tatoeages worden weer populair, vooral in sommige scènes, zoals de ‘rockabilly’ scene, doordat ze gebruikelijk waren tijdens de mooiste tijden van rockabilly muziek. Zo ook de tatoeages van Sailor Jerry.

Een symbool van hoop op thuiskomst, loyaliteit aan je familie en thuis, vrijheid, de zwaluw is een mooie keuze voor een tatoeage.