Raaf tattoo: betekenis en 30 ideeën

  

De raaf is een veel voorkomend armatuur in de oude en moderne literatuur. In de meeste boeken was de raaf een donker personage en vaak gekoppeld aan de dood.

Veel oude culturen geloofden dat de magische raaf krachtige geheimen droeg. In sommige mythologieën wordt gedacht dat deze vogel een schepsel is dat geen geheim kan houden.

De raaf is de eerste vogel die in de Bijbel wordt genoemd. Later laat Noah na de zondvloed een raaf vrij om te zien of het water is teruggetrokken. Volgens de wet van Mozes is het verboden raven te eten.

  

In het verhaal van de koran over Kaïn en Abel, is het een raaf die Kaïn leert hoe hij zijn broer moet begraven.

De raaf wordt ook geassocieerd met de Keltische cultuur. De Kelten waren geen vreemden voor oorlog en zagen raven die de doden op het slagveld aten. Ze beschouwden de raaf als een symbool van oorlog en dood. De Keltische raaf-tatoeage vertegenwoordigt echter ook bescherming, magie en profetie. Dit komt vooral omdat ze geloofden dat deze vogel magische krachten had.

Indianen geloofden dat de raaf licht op de aarde bracht en dat het een symbool van balans was, van de dans tussen goed en kwaad.

In de Griekse en Romeinse mythologie is de raaf gekoppeld aan Apollo en Athena. Omdat het hoog in de lucht vliegt, heeft het eigenschappen van de zon en wijsheid.

In Viking of Noorse mythologie wordt Odin de “ravengod” genoemd vanwege zijn associatie met Huginn (“gedachte”) en Muninn (“herinnering”), de twee raven die op zijn schouders zitten . Deze twee vliegen rond de wereld en brengen informatie terug om in zijn oor te fluisteren.

  

Odin had ook twee wolf-familiaars, Geri en Freki. Raven worden vaak Wolf-Vogels genoemd omdat ze vaak vriendschappelijke symbiotische relaties met wolven vormen. Veel oude verhalen over de Tlingit en Inuit, twee Indiaanse groepen in de Pacific Northwest en Alaska, vertelden over sluwe raven die trucs speelden voor zowel wolven als mensen.

Raaf tattoo: betekenis

De raaf symboliseert verschillende aspecten:

 • Protectie – omdat ze over verschillende gebeurtenissen waken
 • Magie – meestal zwarte magie
 • Toekomst – hun vogelvluchtperspectief geeft hen een soort alwetendheid
 • Geheimen – om dezelfde reden dat ze de toekomst kunnen zien
 • Dood – voorteken van de dood
 • Licht – indianen geloofden dat de raven licht op aarde brachten
 • Schaduwen – raven vertegenwoordigen de onbewuste, onbekende kant van een persoonlijkheid
 • Oorlog – Ze komen aan om het slagveld op te ruimen
 • Profetie – vanwege hun alziende voordeel
 • Geheugen – ze vertegenwoordigen de schaduwen van alle mensen en gebeurtenissen uit het verleden
 • Ellende of pijn – vanwege hun associatie met oorlog en dood
 • Intelligentie of wijsheid 
 • Gedachten – ze vestigen onze aandacht op onbewuste gedachten, herinneringen en verlangens

Dood

Veel mensen denken aan de dood als ze aan de raaf denken, omdat deze vogel al lang symbool staat voor duisternis, dood en mysterie. Als aasvogel worden ze in verband gebracht met de dood. Ook was het in steden in de middeleeuwen, geteisterd door pest en oorlog en bezaaid met lichamen, niet ongewoon om deze schepsels te zien die zich op de rottende lichamen afspeurden. Daarom raakten ze geassocieerd met de dood.

Het grappige aan associaties is dat we ze verwarren met causaliteit. Met andere woorden, omdat de vogels zouden verschijnen om het slagveld op te ruimen, zogezegd begonnen rouwende en getraumatiseerde mensen te geloven dat de aanwezigheid van raven de strijd veroorzaakte, en niet andersom.