Haaien tattoos: betekenis en 20 ideeën

  

Surfers, vissers, piraten, zeilers en stammen die zijn aangesloten bij de oceaan hebben deze tatoeages van haaien voor zowel persoonlijke als symbolische betekenis. Bijna iedereen waar de oceaan voor zorgt, kan dergelijke tatoeages overwegen. Sommige oude stammen hadden veel toepassingen voor de haai, van voedsel tot sieraden. Er is gedocumenteerd dat de haaientatoeëring veel voorkwam bij piraten. 

Oceaanvissers komen constant in contact met haaien. Ze hebben opgemerkt hoe lang het duurt voordat haaien doodgaan als ze aan boord van het schip zijn. Voor deze mensen zijn haaien de taaiste oceaanroofdieren.

De haai is erg heilig voor de Maori-stam van Nieuw-Zeeland. De Maori was een van de eerste culturen die tatoeage beoefende. De Maori gebruikten tatoeages voor verschillende dingen. Ze gebruikten tatoeages om klasserangsten onder de stam te markeren. Ze zouden ook tatoeages gebruiken om geweldige prestaties te symboliseren. Als een van hen bijvoorbeeld een aanval van een haai heeft overleefd, kan die persoon een haaientatoeëring ontvangen. 

  

De Maori geloofden dat de haai alle waterdieren regeert. Ze noemden de haai vaak “de koning van de wateren”. Voor de Maori is de haai een nobel wezen. De Maori hadden hoge achting voor de haai en zijn capaciteiten als een top-roofdier. Haaien tatoeages waren niet de enige tatoeages die werden gebruikt. Haaientanden werden ook door de stam gebruikt en bevatten symbolische betekenissen. De haaientand staat voor de overwinning. Het kan ook verwijzen naar een hogere opdracht. De haaientand zou bijvoorbeeld worden gegeven aan een persoon met autoriteit. Een stamhoofd van een stam kan een haaientand dragen om zijn macht te symboliseren.

Haaien tattoos: betekenis

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een haai-tatoeage zou kunnen overwegen. Over het algemeen zijn er twee. Eén, om persoonlijke redenen en twee, voor symbolische betekenis.

U kunt bijvoorbeeld een haaientattoo overwegen omdat u een overlevende van een haaienaanval bent. In dit geval zou deze tatoeage persoonlijke betekenis hebben voor wie zo’n tatoeage draagt. Een ander voorbeeld is de studie van haaien. Iemand die haaien in een wetenschappelijke setting bestudeert, kan besluiten een haaientattoo te krijgen.

Andere mensen kunnen een haaientattoo krijgen vanwege de symbolische betekenis van het symbool. De haai tatoeage kan voor veel verschillende dingen staan ​​en veel verschillende symbolische betekenissen hebben. Sterkte en kracht zijn twee populaire betekenissen van de haaientatoeëring. Hoewel deze tatoeage een symbolische betekenis heeft, dragen veel mensen dit type tatoeage voor persoonlijke overtuigingen en redenen. De haai tatoeage bevat veel positieve betekenissen, maar bevat ook een paar negatieve betekenissen. Afhankelijk van de cultuur of mensen met wie je spreekt, zijn er veel verschillende betekenissen. Een voorbeeld is de haai die onbevreesd staat, maar hij kan ook angstig zijn.

Een andere populaire betekenis voor de haaientatoeëring is bescherming en veiligheid. Oude culturen geloofden dat de haaientatoeëring bescherming en veiligheid zou bieden. Sommige mensen kijken naar de wapens die de haai heeft en hoe deze een dominante roofdier van de oceaan is. Een andere betekenis voor de haaientatoeëring is behendigheid. De haai is zeer wendbaar en beweegt snel onder water. Degenen die vinden dat de haai overeenkomt met hun persoonlijke eigenschappen, kunnen om die reden een haaientattoo kiezen.

  

De haai is een onverschrokken roofdier van de oceaan en bestaat al miljoenen jaren. De haaienkennis en -vaardigheden maken het de toppredator van de oceanen. Haaien komen in verschillende vormen en maten. Ze zijn niet alleen geweldige jagers en roofdieren, ze zijn ook erg intelligent. De haai is een van de slimste wezens ter wereld.

De haai is ook een extreme overlevende. Ze hebben miljoenen jaren in de oceanen overleefd. De haai heeft altijd het vermogen gehad zich aan te passen aan hun omgeving. Op deze dag en leeftijd zijn ze een van de meest gevreesde wezens. De haai heeft de beste zintuigen die hij gebruikt om naar voedsel te zoeken. Het heeft een ingebouwde sonar die de kleinste beweging in het water kan detecteren. Het heeft ook het vermogen om bloed vanaf een zeer lange afstand te ruiken. Voor velen is de haai een van de topjagers in de geschiedenis.

Haaien tattoos: variaties

Witte haai

Grote witte haaien zijn verreweg de populairste haaien in de geschiedenis. Van de klassieke film Jaws tot de nieuwste film Deep Blue Sea, Great Whites is voer voor Hollywood-blockbusters en actieve geesten. Grote witte haaien zijn de ultieme roofdieren en symboliseren de typische kenmerken en functies die we van haaien gewend zijn. Ze zijn slim, agressief, meedogenloos efficiënt en ongelooflijk imposant, waardoor veel mensen die zichzelf zien als de top van de ‘voedselketen’ snel een grote witte tatoeage op hun lichaam zetten.

Hamerhaai

In Hawaï wordt de mano-kihikihi of hamerhaai als een voogd vereerd. Volgens de legende helpen ze om zwemmers en zeilers te beschermen tegen de dodelijke menseneter, de Grote Witte Haai. Het zien van een hamerhaai in het water betekent dat de goden over u waken en kinderen die geboren worden onder het teken van de hamerhaai worden verondersteld natuurlijke strijders te zijn. Een hamerhaai Tattoo betekent dat je een beschermer en een voogd bent die altijd klaarstaat om je geliefden in de gaten te houden.