Tijger tattoo: betekenis & 30 tattoo ideeën

  

De tijger is een van de meest gerespecteerde kattensoorten ter wereld en daarnaast ook een van de meest populaire dieren ter wereld.

Tijgers zijn woest, sensueel, wild, ontembaar en krachtig en sterk. Tijgers worden gedreven door instinct en zijn uitstekende jagers.

In India staan tijgers symbool voor vernietiging. Er worden zo nu en dan nog steeds meldingen gemaakt van gevallen waarin een mens is opgegeten door een tijger.

In China worden tijgers gezien als beschermers van de doden. Het versieren van een graf met het beeld van een tijger, getuigt van respect voor de ziel van de overlevende en zorgt ervoor dat hij of zij veilig afreist naar het hiernamaals.

  


Er zijn verschillende betekenissen van een tijger tatoeage:

  • -Kracht
  • -Macht
  • -Schoonheid
  • -Trots
  • -Wraak
  • -Gevaar
  • -Moed
  • -Passie
  • -Onafhankelijk

De twee meest geassocieerde betekenissen met de tijger-tatoeage zijn kracht en macht. De tijger is een roofdier en voor geen ander dier bang. Een tijger is meestal alleen en daarom kan de tattoo onafhankelijkheid vertegenwoordigen.

De tijger heeft ook een agressieve kant en een tattoo kan daarom ook staan voor gevaar en wraak en daarmee de duisternis in een persoon weergeven.

Tijger tattoo: Betekenis

Tijgers tattoos zijn een populaire tattoo onder de dierentattoos. Tijgers zien we op vele plaatsten terug, zoals in mode, kunst en carnaval. De leeuw mag dan wel bekend staan als de koning van de jungle, eigenlijk is de tijger de koning van de jungle. Het grootste percentage tijgers leeft in de jungles van Azië. Zoals bijvoorbeeld de Bengaalse en Siberische tijger. De Bengaalse tijger is oranje met zwarte strepen en de Siberisch tijger wit met zwarte strepen.

De tijger speelt een belangrijke rol in de Aziatische cultuur, zoals in China en Japan. In deze culturen is de tijger bijna net zo populair en belangrijk als de draak.

Door de jacht op hun vacht, staat de tijger op de lijst van bedreigde diersoorten. Hierdoor heeft de tijger tattoo tevens een rol gekregen als statement om de noodzaak van het behoud van de tijger onder de aandacht te brengen. Er zijn vandaag de dag nog maar een paar duizend tijgers in het wild, wereldwijd.

  

De tijger kan op verschillende manier worden geportretteerd. Van klein tot levensgroot. Dat kan op een kalme manier, maar ook op een felle manier. De tijger in de jungle is ook een populair ontwerp. Sommige ontwerpen tonen de hele tijger, andere enkel de kop of de ogen. Vaak wordt er veel kleur gebruikt maar ook enkel zwart is mogelijk.

Enkele concrete voorbeelden zijn:
Tijger tribal tattoo

De tribal tattoo vertegenwoordigt kracht, dominantie en onverschrokkenheid.

Baby tijger tattoo

Hoewel een volwassen tijger angstaanjagend kan zijn, een baby tijger is dit absoluut niet. Baby tijger tattoos vertegenwoordigen onschuld en breekbaarheid.
Tijgeroog tattoo

Een symbool van geduld. Een tijgeroog tattoo symboliseert je primitieve verlangens en instinct.