Leeuw tattoo: betekenis en 50 tattoo ideeën

  

De leeuw wordt vaak gezien als de koning van het dierenrijk. Hij staat ook wel bekend als de ‘koning van de jungle’. Wanneer we kijken naar de leeuw in zijn natuurlijk habitat, kun je aan zijn eigenschappen zien hoe sterk hij is. De leeuw is erg krachtig en kan tot zo’n 180 kg wegen. Daarnaast is de leeuw slim en een uitstekende jager.

Leeuw tattoo: betekenis

Leeuwen tattoos komen voor in verschillende varianten en worden vaker door mannen dan door vrouwen gekozen. De leeuw symboliseert:

  • -Kracht
  • -Moed
  • -Liefde
  • -Balans
  • -Familie
  • -Transformatie
  • -Bescherming
  • -Hoop
  • -Wijsheid

Veel mensen weten dat de leeuw deel uitmaakt van de sterrenbeelden. Iedereen die geboren is tussen 23 juli en 22 augustus wordt beschouwd als een leeuw. Mensen die in deze periode geboren zijn, zijn zeer energiek en goedhartig. De leeuw staat ook voor evenwicht.

  

Leeuw tattoo: Culturen

De leeuw wordt al vele jaren afgebeeld in oude culturen, legendes, mythes, astrologie, films enzovoort. Leeuwen waren vaak in handen van koningen. De leeuw was een symbool van macht en kracht voor de koning. In de Romeinse mythologie wordt de leeuw geassocieerd met liefde.

De Egyptenaren portretteerden vaak twee leeuwen met de ruggen naar elkaar. De Egyptenaren geloofden in evenwicht (zoals bijvoorbeeld zonsopgang – zonsondergang en oost – west) en zo vertegenwoordigden ook de leeuwenbeelden een belangrijk evenwicht.

Ook in verschillende culturen heeft de leeuw zijn betekenis. De leeuw is bijvoorbeeld erg symbolisch voor Chinezen. De Chinezen geloven dat de leeuw een symbool is van de aarde en de zon.

De leeuw is ook een symbool van het Christendom en zo wordt de leeuwentattoo soms gezet om Christelijke overtuigingen te symboliseren. Ook in de Islam is de leeuw een symbolisch figuur, waarin de leeuw kracht vertegenwoordigt. De leeuw is een zonnedier. Dit houdt in dat de leeuw zonachtige kenmerken heeft en in veel culturen en overtuigingen wordt geassocieerd met de zon.

In oudere mythen vertegenwoordigt de leeuw de transformatie van kindertijd naar volwassenheid. Hieronder worden enkele culturen nog nader toegelicht.

  

Griekse-Romeinse mythe:

Leeuwen worden geassocieerd met liefde, mannelijkheid, een sterk libido en zijn verbonden met amoureuze goden zoals Cybele, Venus en Bacchus.

Christendom

De leeuw heeft een koninklijke status en straalt macht en rechtvaardigheid uit. Op de zegel van de Israëlitische stam van Juda, is de ‘Leeuw van Juda’ afgebeeld en daarmee is de leeuw het symbool voor Christus.

Boeddhisme

Boeddha en Krishna worden allebei vergeleken met een leeuw wegens hun uitstralende energie, gouden aura’s en kennis op een hoger spiritueel niveau.

Chinese symboliek

De leeuw is afgebeeld met een bol en symboliseert de relaties tussen de aarde en zon en de wisselwerking tussen het leven en de natuur. Symbolen die hierbij horen zijn: bescherming, geluk, kracht en doelmatigheid van macht.

Zoals duidelijk is geworden, wordt de leeuw al de gehele menselijk geschiedenis als symbolisch figuur gezien en heeft diverse betekenissen. Het is een van de meest symbolische dierlijke tatoeages die mensen laten zetten.