Uil tattoo: betekenis en 40 ideeën

  

Het is niet de meest bekende tattoo maar is alsnog populair. Ze zijn meestal erg elegant en ze zien er goed uit op het lichaam. De tattoo heeft veel symbolisme dat een magische wereld representeert.

Uil tattoo symbolisme en betekenis

Als een vogel, de uil is gekoppeld met vele dingen die bruikbaar zijn om de beste betekenis te geven aan deze tattoo. Verschillende culturen hebben verschillende betekenissen gegeven aan de uil. Omdat het dier ’s nachts kan worden gezien, en het uniek is als je er een ziet, representeert het een worsteling maar een geweldige zoektocht.

De Indianen geloven dat de uil de beschermer is van heilige kennis, dat is waarom het een symbool voor intelligentie is geworden. Het wordt ook verbonden met educatie en wijsheid.

Een ander geloof is de relatie van de uil met het bieden van bescherming aan de doden. Het is algemeen bekend als de “Engel van de Dood”. Het geloof in de uil is zo sterk dat sommige mensen beweren dat het kan communiceren met degenen die lang geleden zijn gestorven en de ondergrondse wereld.

  

Voor Grieken werd de uil als heilig beschouwd, vooral wijzend op de lerende godin die algemeen bekend staat als Athena. Daarom zou een uil voor hen symbool staan voor heiligheid. Sommige culturen zoals de hindoe geloofden dat de uil de rijkdomgodin droeg die bekendstaat als Laxmith. Hun betekenis voor de uil is daarom gekoppeld aan welvaart.

Net als de overtuigingen dat vogels bekend staan als vrij door te vliegen waar ze maar willen, kan de uiltattoo de vrijheid symboliseren.

De uil met zijn grote ogen is een geweldige jager. Het is bekend om zijn voedsel op een georganiseerde, rustige manier te zoeken. Een uiltattoo zal dus worden gebruikt om het zicht te symboliseren. Weervoorspellers uit de oudheid gebruikten de uil in hun werk. Het was ook nuttig om belangrijke weersomstandigheden voor verschillende seizoenen te vertellen.

Een tattoo van een uil heeft veel betekenissen, hieronder sommige die al genoemd zijn, maar ook andere betekenissen, die de uil het meest representeren:

 • Een teken van een boodschapper
 • Een teken van onafhankelijkheid
 • Een icoon van kennis
 • Een symbool van wijsheid
 • Een embleem van visie
 • Een teken van bescherming
 • Een teken van geheimzinnigheid
 • Een symbool van zeldzaamheid
 • Een teken van mysterie
 • Een kenmerk van ervaring
 • Een symbool van overgang

  

Tatoeagekunstenaars zijn door de jaren heen creatief geworden en hebben uil ontwerpen in vele richtingen genomen; je ziet uilen met juweelogen of met lantaarns in hun klauwen. De uil is geassocieerd met tijd, dus het is niet ongebruikelijk om uilen met klokken of zandlopers te zien. Sommige ouders hebben tatoeages van baby-uilen om hun kinderen te vertegenwoordigen. U kunt de namen van uw kinderen onder de babyuilen hebben.

  

Het is een veelzijdige tattoo en de betekenissen die achter de tattoo staan zijn erg interessant!