Schip tattoo: betekenis en 40 ideeën

  

Zeilers hadden vroeger vaak tattoos van schepen. Ze voegden vaak religieuze symbolen als bijgelovige protectie toe. Het was gewoon voor zeilers om hun schepen getatoeëerd te hebben. Het oude-schip design was erg populair sinds de jaren 30 en 40.

Deze tattoos werden minder populair maar op het moment komen ze weer terug onder jonge mensen. Deze designs zijn adembenemend en kunnen diepe symbolische betekenissen hebben voor iemand.

Schip tattoo: geschiedenis

Een tattoo van een schip vertegenwoordigd de manier van leven, de manier van zijn van zeilers en vissers. Het is het symbool dat ze afhankelijk zijn van de oceaan om the overleven om voor hun families te zorgen.

In de Europese cultuur heeft de zeevarende levensstijl zijn eigen unieke stijl van tattooing ontwikkeld. De traditie kan teruggeleid worden tot de 18e eeuw, wanneer kapitein James Cook the Maori bezocht heeft in de zuid Pacific.

  

In de 19e eeuw, ongeveer 90% of alle zeilers in de Amerikaanse marine had tattoos. Later, de Amerikaanse overheid zei dat iedereen met een schunnige tattoo zou worden verwijderd van de marine. Veel jonge mannen lieten hierop een schunnige tattoo zetten.

Schip tattoo: betekenis

De hoofdgedachte en symbolism of de tattoo komt van zeilers en hun manier van leven. De schepen werden gevaren door piraten, die gezien werden als ruig en gevaarlijk. De zeilers kruisen de ruige zeeën over en ze worstelen zich door alles heen. Het feit dat de piraten het einde van de reis haalden, is wat mensen inspireert om de tattoo te nemen.

Je kunt de tattoo nemen om te laten zien dat je elke zware situatie can weerstaan zonder te worden verslagen. Omdat piraten gezien worden als taai bij natuur, de tattoo kan ook worden gebruikt om de onwrikbare houding van de persoon te laten zien. Het kan ook moed en vastberadenheid symboliseren.

Als de vlag van het schip omhoog is, betekent het dat de zeilers en de piraten niet klaar zijn om zich over te geven. Dus als op de tattoo de vlag omhoog is, kan de drager een bericht uitzenden dat ze bang zijn voor niks. De drager kan ook willen symboliseren dat ze niet opgeven op een bepaalde kwestie dat in verband staat met het persoonlijke leven. Sommige dragers kunnen het gebruiken om hun avontuurlijke passie te laten zien. Het kan betekenen dat de persoon met de tattoo avontuurlijk is en dat hij een natuurlijke liefde of verlangen heeft naar een avontuur met een piraten schip. Een ander symbolisme is de vrije geest van de drager.

De meest bekende symbolen voor de tattoo zijn:

  
 • Eerbetoon
 • Overleving
 • Moed
 • Een nieuwe reis
 • Vrije geest
 • Vrijheid
 • Gedenkteken
 • Thuis
 • Een nieuw begin
 • Geluk
 • Manier van leven
 • Onafhankelijkheid
 • Moeilijk verleden
 • Zelfredzaamheid
 • Uitdagingen van het leven

De tattoo kan ook het verlies van een vriend of een geliefd iemand op zee symboliseren. Dit is een eerbetoon voor iemand wie leefde op of neerbij de open zee.

Zoals je kunt zien, symboliseert de tattoo van een schip iets anders voor iedereen, van uitdagingen van het leven tot het herdenken van een geliefd iemand.

Schip tattoo: soorten

Er zijn verschillende soorten tattoos met schepen, de 3 bekendste zijn zeilende, marine en vintage schepen.

Het populairste design is het zeilende schip. Ze kunnen worden gemaakt om er realistisch uit te zien of juist als een cartoon. Soms met maar een paar zeilen, en soms met veel. Sommige zijn zeer gedetaileerd en andere zien er meer abstract uit. Ze kunnen touwen, vlaggen, ankers, of andere details hebben, en andere hebben geen details.

Naast zeilbooten zijn marine and vintage boten ook erg populair. Marine schepen worden meestal gekozen door degene die in de marine zaten of zitten. Het is gebruikelijk om een exacte replica te hebben van hun schip van nu of van het verleden.

Een vintage schip tattoo is meestal een eerdere boot dat is gebruikt in het begin van het zeilen. De “Jolly Roger”, de bekende zwart-witte schedel en gekruiste beenderen, wordt meestal toegevoegd aan deze tattoos.

Het design, style en de details of de tattoos geven verdere betekenis aan de tattoo, hier is een kijk op verschillende meest gebruikte types of tattoos van piraten schepen:

Schip met piraat aan boord

Deze kan worden gebruikt om de hoge moed van de drager te symboliseren. Er kunnen golven rond het schip zijn en de piraat kan het stuurwiel hanteren of zijn zwaard vasthebben, klaar om te vechten. Dit betekent dat de persoon meer dan klaar is voor alles dat op zijn pad komt.

Old-school Piraten schip

Dit is het eerste design van een tattoo van een piratenschip. Het werd gebruikt door vissers, zeilers en iedereen die iets te maken had met een schip. Meestal bevat het een anker of een kompas. De betekenis van deze tattoo heeft een algemene betekenis, het meest symboliseert het, het avontuur van het leven.

Traditioneel piratenschip tattoo

Een simpel piratenschip en het heeft niet veel details. Meestal heeft het schip een vlag hoog in de mast en is het schip on stille of hoge golven. Deze tattoo heeft geen kleurrijke details. Het design en de betekenis zullen erg basis zijn.

  

Piratenschip in een fles

Je kan het schip getatoeëerd hebben in een fles. Dit kan gebruikt worden om aan te geven dat de verlangens of vermogens gevangen zijn. Deze gevangenschap kan het gebrek van middelen of andere uidagingen zijn.

Piraten tattoo met woorden

Het schip kan ook gepaard gaan met woorden. De woorden kunnen gebruikt worden als aanmoediging of liefde.

Tatoeages als gedenkteken

Het piratenschip kan ook staan als gedenking aan iemand die dood is gegaan in de zee, als een schip is gezonken en de zeilers hun leven hebben verloren. De details van deze tattoo zijn erg verschillend.

Schipbreukelingen

Als het schip is gevangen door een octopus kan het betekenen dat de drager klaar is om te vechten tegen elke organizatie en authoriteit.

Piratenschip in een storm

Deze tattoo wordt gebruikt om aan te geven dat de drager klaar is om door alle uitdagingen te gaan die op zijn pad liggen

De tattoo van een schip, of een piratenschip in bijzonder, is erg interessant. Je kan er je eigen draai aan geven en is veelzijdig. De betekenis kan erg diep zijn en de designs zijn indrukwekkend!