Pootafdruk tattoo: betekenis en 30 ideeën

  

Als je op zoek bent naar een wat kleinere en eenvoudigere tatoeage die nog steeds veel betekenis kan hebben is de perfecte optie voor jou misschien wel een poot of klauw van een dier. Ook al zijn ze simpel, deze tatoeages kunnen een hele persoonlijke en sterke betekenis voor iemand hebben op meerdere manieren. Van herinneringen aan huisdieren tot het uitbeelden van een hele cultuur, poot en klauw tatoeages zijn een goede keuze voor veel mensen. 

Pootafdruk tattoo: betekenis

Huisdieren

Een manier waarop poot en klauw tatoeages een speciale betekenis kunnen hebben voor mensen is als de tatoeage de poot van een huisdier representeert. Veel mensen tatoeëren de poot van hun hond, kat, konijn, of zelfs vogel of hagedis op zichzelf als herinnering aan hun huisdier. Als het dier nog in leven is kan je zelfs een print van de poot maken met verf en de tattoo artiest vragen of hij daarvan een tatoeage kan maken. Op deze manier wordt de tatoeage nog persoonlijker. Veel tattoo artiesten zijn bereid om dit te doen. 

Karakteristieken

De poot van een dier kan ook een bepaalde karaktereigenschap die je in jezelf of iemand anders ziet symboliseren. In veel inheemse Noord-Amerikaanse stammen bijvoorbeeld, worden mensen gebonden aan een totemdier. Deze dieren hebben klauwen die vaak geschikt zijn als tatoeages. De wolf kan bijvoorbeeld staan voor trouw, kracht en vrijheid terwijl de beer naast zijn kracht ook een betekenis heeft voor de gay-community. 

  

Patroon

Een patroon van pootafdrukken kan betekenen dat je probeert vooruit te komen in het leven, dat je zoekt naar verandering en dat je je levensdoelen probeert te bereiken. Meerdere pootafdrukken kunnen staan voor je passie voor hardlopen maar als je de tatoeages over een litteken heen hebt, kan het betekenen dat je deze gebeurtenis probeert te vergeten. 

Kinderen

Als laatste kunnen poot of klauw tatoeages ook gebruikt worden door ouders om hun kinderen weer te geven. Sommige ouders plaatsen een poot van een bepaald dier voor elk nieuw kind dat ze krijgen, soms met de naam of initialen van het kind erbij. 

Pootafdruk tattoo: verschillende dierenpoot/klauw tatoeages:

Beer: Een berenklauw staat ten eerste vaak voor de kracht en grootte van het dier. Vaak worden met de klauw krassen weergegeven. De beer kan ook staan voor wijsheid en gulheid. Voor mensen van de gay-community kan een beren tatoeage worden gebonden aan een speciaal soort persoon in de community die ook wel ‘beer’ wordt genoemd. Homoseksuele personen tatoeëren de berenklauw vaak in regenboog kleuren. 

Wolf: Wolvenklauwen zijn het meest populair bij mensen uit Noord-Amerikaanse stammen omdat het dier daar zo’n speciale betekenis heeft. De wolf kan eenzaamheid maar juist ook groep gedrag betekenen. Ook wordt de wolf vaak geassocieerd met kracht, trouw en familie. Een wolven klauw kan op veel verschillende manieren worden weergegeven.  

Hond: De hond is de beste vriend van de mens. Veel hondeneigenaren laten de poot van hun hond tatoeëren uit liefde. Ook wordt de hond geassocieerd met trouw, vriendschap en speelsheid dus iedereen die die karakteristieken heeft kan een hondenpootje laten tatoeëren.  

  

Kat: De kat wordt vaak gelinkt aan gezelschap, onafhankelijkheid en hun gedrag dat laat zien dat het ze allemaal niet uitmaakt. Veel mensen die een katten tatoeage laten zetten, voelen zich vaak door deze karakteristieken aangetrokken tot de kat. Ook veel mensen laten de tatoeage zetten uit liefde voor hun huisdier.