Veren tattoo: betekenissen en 24 ideeën

  

Het prachtige veren-tatoeage ontwerp is zeer gewild bij mensen die lichaamskunst en Indiaanse tradities en erfgoed adoreren. Het bevat diepe symbolische betekenissen voor iedereen die het draagt, mannen en vrouwen, die het kiezen als een symbool om hun geloof en erfgoed te representeren of om een ​​spiritueel aspect te tonen.

Veren tattoo: betekenissen

De veer als Indiaans symbool

Vogels zijn prominent aanwezig in veel inheems Amerikaanse scheppingsverhalen en de veer is altijd een belangrijk symbool voor hen geweest, vaak opgenomen in hun hoofdtooien, kleding, wapens, gereedschappen, sieraden en “Ojibwe-Dreamcatchers”.

De meeste inheemse Amerikanen schrijven het toe aan animisme. Animisten geloven dat zielen bestaan ​​in levende wezens (mensen, dieren en planten) maar ook in rotsen, veren en andere natuurlijke fenomenen – en dat elk deel van de natuur levend is en een inherente kwaliteit, deugd, macht en wijsheid bezit.

Verensymboliek in verscheidenen religiën en culturen

De veer was ook symbolisch in het oude christendom, vermoedelijk een symbool van deugd, dat vele malen in de Bijbel wordt genoemd in bijvoorbeeld Psalm 91:4. Zo ook voor de Kelten, wiens druïden veren gewaden droegen tijdens ceremoniële evenementen. De Egyptenaren geloofden dat ze werden geassocieerd met de hemelgoden. Veel andere culturen en religiën schreven een speciale spirituele of symbolische betekenis aan hen toe.

  

De veer als geestelijke connectie met de doden

Veren kunnen ook worden geassocieerd met overledenen. Sommige culturen geloven dat als eentje op je pad valt, het een teken is dat iemand die je kent is overgegaan naar het latere leven of dat iemand die stierf, probeert met je te communiceren.

Andere interpretaties

Droom: Vanwege hun plaats in dromenvangers, zijn ze ook symbolisch in dromen. De kleur en het type zijn hierbij bepalend.

Kleur: een witte kan ook onschuld vertegenwoordigen, terwijl rood symbool staat voor passie en liefde, en gele en oranje vormen meestal intelligentie.
Nummer: één van de meest voorkomende ontwerpen is de enkele veer, maar in andere ontwerpen zijn er meer dan één, en sommige beelden een volledige vleugel af. De betekenis van het aantal afgebeelde veren ligt bij de drager.
Type: Enkele van de meest voorkomende soorten die worden gebruikt zijn de adelaar, pauw, zilverreiger, struisvogel, zwaluw en kalkoen. De betekenissen van de typen tatoeages is aan de drager.

Schoonheid: sommige mensen kiezen een tatoeage niet vanwege een symbolische betekenis, maar alleen omdat ze denken dat het mooi is.

Veren tattoo: Enkele betekenissen van enkele types veren

Vogel Betekenissen
Arend Kracht, leiderschap
Kraai Behendigheid
Blauwe gaai Geluk, vervulling
Valk Snelheid
Havik Kracht, bescherming
Uil Stilte, visie
Raaf Wijsheid, kennis
Duif Vrede, liefde
Fazant Succes
Kolibrie Intelligentie, liefde
Kalkoen Vruchtbaarheid
Pauw Trots, Alziende

Een veertatoeage kent veel verschillende stijlen, ontwerpen en betekenissen. Allemaal afhankelijk van de drager. Eén van de beste dingen aan de veer is dat het op verschillende plaatsen op het lichaam mooi kan passen, zoals de armen, benen, zij, enkels, rug, schouders en achter de oren.

  

  

Voor gevederde inspiratie, spoor boeken op en ontdek meer over de vogel en de betekenis van de cultuur of oorsprong erom heen.