Viking tattoo: betekenis en 50x tattoo-inspiratie

  

De woeste rovers uit het noordelijke Scandinavië, die van de achtste tot de twaalfde eeuw de kusten van Europa onveilig maakten, hadden vele tatoeages. De moderne designs van Viking tattoos zijn de laatste tijd heel populair.

Moderne Viking Tattoo Ontwerpen

Deze tatoeages zijn vooral populair bij mensen met ‘Scandinavische’ wortels. Maar veel anderen zijn geïnspireerd door de Noorse mythologie en cultuur. Moderne Viking tatoeages zijn over het algemeen gebaseerd op deze Noorse mythologie zoals dingen, dieren, symbolen en wapens die er in voorkomen.

Betekenissen van Viking Tattoo Designs

Om een keuze te maken voor een tatoeage ontwerp is het belangrijk om eerst de betekenissen en symboliek die achter de verschillende ontwerpen staan te leren kennen. Enkele van de bekendste zijn:

De Helm van Awe – Aegishjalmur

  

De helm van Awe is de helm van de terreur. Het teken van deze helm is een magische rune en een van de meest krachtige symbolen uit de Noorse mythologie. Dit symbool werd door de Vikingen op hun voorhoofd getatoeëerd om hen te beschermen en de vijand angst aan te jagen.

Odin’s Knoop – De Valknut

Dit mysterieuze Noorse symbool bestaat uit drie ineengrijpende driehoeken. Het wordt ook vaak ‘de knoop van de verslagen krijgers’ genoemd en geassocieerd met dood in de strijd.

De Drievoudige Hoorn van Odin – De Triskelion Hoorn

Het symbool van de Noordse God Odin bestaat uit drie ineengrijpende drinkhoorns. Het staat bekend als het symbool van de wijsheid.

Het Trollenkruis

Dit is het Viking symbool voor bescherming tegen trollen en zwarte magie.

  

  

1 gedachte over “Viking tattoo: betekenis en 50x tattoo-inspiratie”

  1. Super toffe verzameling van tattoos en beschrijvingen, maar toevallig ook aanbevelingen voor Nederlandse artiesten die deze stijl beheersen?

Reacties zijn gesloten.