Margriet tattoo: betekenis en 80x tattoo-inspiratie

  

Margrieten komen in veel culturen over de hele wereld voor. Vele oude heersers hadden tuinen met margrieten en andere bloemen. Vooral in het Romeinse Rijk was het in om een margriet tuin te hebben.

Symboliek achter een Margriet Tattoo

Evenals bij andere bloemen tattoos hebben de verschillende kleuren van de margriet iets andere betekenissen. Bovendien is de betekenis afhankelijk van het soort margriet.

Reinheid en Onschuld

Vooral voor christenen maar ook in het algemeen is de margriet een teken van reinheid en onschuld. Vaak ook wordt een dergelijke tatoeage gekozen om maagdelijkheid aan te duiden.

Puurheid en Onschuld

  

Voor sommige christenen is dit het teken van de puurheid en onschuld van Jezus Christus en z’n moeder de Maagd Maria.

Vrouwelijkheid en Schoonheid

Een andere populaire betekenis is dat deze tattoo vrouwelijkheid en schoonheid symboliseert. Deze tatoeage wordt vaak gekozen door vrouwen die hun vrouwelijke kant willen accentueren en mannen die willen aangeven dat ze achter het feminisme staan.

Geloof

De margriet tatoeage wordt ook gebruikt als een symbool van het geloof. Een tattoo van een enkele margriet duidt op toewijding aan het geloof. Het past ook heel goed samen met religieuze tatoeages zoals:

  • Biddende Handen
  • Jezus

Andere betekenissen waarom een margriet een uitstekende aanvulling is op een religieuze tattoo zijn:

  • Vrede
  • IJdelheid
  • Liefde
  • Zachtheid of zachtmoedigheid

Plaatsing van Margriet Tatoeages

Er zijn maar weinig tattoos die overal goed tot hun recht komen. De margriet tatoeage is er echter een van. Maar de meest populaire lichaamsdelen zijn:

  

Dij


Rug


Zij


Pols