Zeesterren tattoos: betekenis en 20 ideeën

  

Een prachtige en symbolische maritieme tatoeage waar je misschien wel in geïnteresseerd bent, is de zeesterrentattoo. Zeesterrentattoos hebben een waarde van symbolisch belang.

De zeester is geassocieerd met verschillende dingen. De zeester is een symbool van de Maagd Maria. Dit geeft de zeester een verband met het christendom. De zeester staat ook bekend als de ‘ster van de zee’ of ‘Stella Maris’. De zeester symboliseert een verscheidenheid aan positieve attributen als een tatoeage en in het algemeen symboliek. Net zoals sterren dat doen, kan de zeester begeleiding en richting vertegenwoordigen. De zeester is ook een symbool van liefde, intuïtie en waakzaamheid.

De zeester is ook in staat om ledematen terug te kweken die beschadigd zijn door de omgeving of roofdieren. Hierdoor is de zeester een symbool van wedergeboorte en genezing. De zeester vertegenwoordigt positieve verandering en redding door moeilijke tijden, betekenissen die veel mannen en vrouwen ook kunnen hebben. In dergelijke gevallen is de zeester-tatoeage een permanente herinnering aan alles wat je hebt meegemaakt in de moeilijke tijden van het leven.

  

Net als het anker is de Zeester of Stella Mara een vereerd symbool in de maritieme cultuur. Als een embleem van de Maagd Maria vertegenwoordigt het heil en heiligdom te midden van onstuimige wateren en is het een favoriet onder zeilers. Maar er is veel meer aan dit schijnbaar interessante kleine schepsel dan het oog lijkt.

De zeester is een stoere kleine. Net zoals de Hagedis, kan het, als het zich bedreigd voelt, een ledemaat opofferen in naam van overleven. Oude Egyptenaren waren gebiologeerd door dit vermogen en de Zeester werd vereerd als een symbool van Regeneratie en Vernieuwing. Dit geschenk kan ook verklaren waarom deze kleine wezens bekend staan ​​om kracht en veerkracht.

Zeesterren tattoos: betekenis

Zoals je net hebt gelezen, kan de zeestertatoeage verschillende positieve kenmerken vertegenwoordigen. Hieronder de betekenissen van de zeester:

 • Begeleiding
 • Richting
 • Verandering
 • Wedergeboorte
 • Intuitie
 • Waakzaamheid
 • Liefde 
 • Inspiratie
 • Hemelse liefde
 • Begeleiding en bescherming tegen de Maagd Maria
 • Genezing
 • Redding

Zeesterren tattoos: variaties

Tatoeages van deze betoverende stekelhuidigen kunnen verschillende kleuren hebben en kunnen elk ontwerpelement bevatten. Zeester tatoeages zijn meestal nogal kleurrijk en hebben meestal mariene elementen zoals schelpen, zeewier of golven opgenomen in het ontwerp. Populaire Zeester Tattoo-varianten zijn onder andere:

Tribale zeester tattoo

Tribale Zeester tatoeages zijn meestal voor die personen die een diepe liefde voor de zee hebben. Inheemse volken uit regio’s met een rijke maritieme geschiedenis hebben veel markeringen die deze prachtige dieren vertegenwoordigen, dus tribale patronen die betrekking hebben op zeedieren zijn meestal te vinden in deze gebieden. De Zeester wordt ook verondersteld de bescherming van de Maagd Maria te belichamen, dus veel zeilers kiezen ervoor om geïntimideerd te raken met een Tribale Zeester in een poging om haar zegeningen en begeleiding voor een veilige reis te winnen.

  

Cartoon zeester tattoo

Het is geen toeval dat SpongeBob’s beste vriend Patrick de zeester is. Deze kleine beestjes vormen het perfecte verhaal voor het kinderverhaal, want in het echte leven zijn ze net zo bedreigend als een onschadelijke spons.