Paard tattoo: betekenis & 35 tattoo ideeën

  

Paarden zijn al eeuwenlang trouwe vrienden van de mens. Ze zijn bijna niet weg te denken uit de geschiedenis. Nog voordat er auto’s en treinen werden uitgevonden, speelden paarden een zeer belangrijke rol in het transport. Ze hebben daarnaast mannen geholpen een last te dragen tijdens de oorlog, door zowel in het donker van de nacht als overdag klaar te staan voor transport.

Paarden staan bekend om hun uithoudingsvermogen en loyaliteit. De mens heeft een grote liefde voor paarden en dit heeft er dan ook waarschijnlijk toe geleid dat paarden tatoeages een populaire keuze zijn. Omdat een paard zo’n populair dier is, is het niet verrassend dat er een enorme verscheidenheid aan betekenissen aan het ontwerp is verbonden.

Paard tattoo: Betekenis

Voor mensen die voor een paarden tattoo kiezen, staat het paard vaak symbool voor adel, vrijheid, kracht en dapperheid. Het paard vertegenwoordigt ook wedergeboorte, vruchtbaarheid, kracht, schoonheid en gezelschap. Er gaat dus veel betekenis schuil achter een paarden tattoo.

  

Paard tattoo: Variaties

Een Keltische paarden tattoo staat symbool voor overwinning, macht, overheersing en onverschrokkenheid. Tribale paarden tattoos symboliseren spiritualiteit en familiebanden.

Het vliegende paard kan symbool staan voor een geliefde die is overleden of een passie in het leven vertegenwoordigen, die geen grenzen kent.

Enkele concrete voorbeelden van paarden tattoos

-Specifieke paarden tattoo

Dit is een goede keuze voor iemand die zijn liefde wil uiten voor zijn paard, overleden of nog in leven. Eventueel kan hierbij ook nog de naam van paard worden getatoeëerd.

-Groepspaard tattoo

In een dergelijk ontwerp worden een groep paarden afgebeeld. Zo’n ontwerp kan er spectaculair uit zien door de grootte en eventueel het gebruik van kleur.

  

-Paardenhoofd tattoo

Dit is een ontwerp dat geschikt is voor mensen die vooral aandacht willen besteden aan de schoonheid van het dier. Een paardenhoofd kan zeer gedetailleerd worden weergegeven.

-Hoefijzer tattoo

Dit is een geschikt ontwerp voor mensen die graag een kleiner formaat tattoo willen. Een hoefijzer wordt gezien als een symbool voor geluk.

-Galopperende paard tattoo

Nog een interessant ontwerp is het paard in galop. Dit geeft de tattoo een bijzondere dimensie.

-Tribal tattoo

Dit ontwerp is vooral populair onder mannen die hiermee het symbool voor kracht en uithoudingsvermogen willen uitstralen.

-Oorlogspaard tattoo

Een oorlogspaard tattoo symboliseert een krijger die een paard berijdt op het slagveld. De tattoo staat voor trouw en moed.

  

-Pegasus tattoo

De Pegasus is een mythisch wezen dat op een paard lijkt en vleugels heeft. Dit ontwerp heeft een bijzonder esthetische aantrekkingskracht.

Paard tattoo: Plaats

De plaats is afhankelijk van de grootte van het ontwerp van het paard. Een paarden tattoo komt vaak goed tot zijn recht als grote tattoo maar ook een kleiner formaat is goed mogelijk. Geschikte plaatsen voor een groot formaat zijn de rug, borst, heup, schouder en het been. Kleinere tattoos staan goed op bijvoorbeeld de pols, enkel of in de nek.