Adelaar tattoo: betekenis & 50 tattoo ideeën

  

Bij het zien van een adelaar (in het Nederlands ook wel Arend genoemd), denkt men wellicht al gauw aan Amerika. Dit is niet zo gek, aangezien de adelaar sinds 20 juni 1782 het nationale embleem van de Verenigde Staten vertegenwoordigd. Het wordt gezien als het symbool voor vrijheid en kracht.

De adelaar wordt van oudsher, al in de tijd van het oude Griekenland gezien als symbool van mannelijkheid. De Griekse God Zeus identificeerde zich met de adelaar en deze werd vaak dan ook vaak afgebeeld samen met het symbool van Zeus: een bliksemflits.

Indianen gaven het symbool van spirituele kracht aan de adelaar en zagen deze, door zijn vermogen om hoog boven de bergen te zweven, als de ‘Boodschapper van de Goden’.

  

In 1782 werd de adelaar verenigd als grootzegel van de Verenigde Staten. Als het echter aan Benjamin Franklin (Amerikaanse politicus, wetenschapper en moralist) had gelegen, was de kalkoen de nationale vogel geworden.

Adelaar tattoo: Betekenis

De traditionele adelaar staat bekend als het symbool voor de Verenigde Staten en wordt geassocieerd met vrijheid, sterkte en kracht. Daarnaast worden er vanuit diverse culturen nog meer betekenissen aan deze bijzondere vogel gegeven:

-Vrijheid
-Sterkte
-Kracht
-Wijsheid
-Kansen
-Spiritualiteit
-Mannelijkheid
-Visie
-Focus

De adelaar in tatoeages

Er bestaat veel variatie in de uitbeelding van de adelaar in tatoeages. Enkele voorbeelden zijn:

Tribal adelaar tattoo

De tribal adelaar tattoo is diepgeworteld in de tradities van verschillende Indiaanse clans. De adelaar heeft een spirituele betekenis en symboliseert kracht en wijsheid.

Adelaar veren tattoo

  

In de Indiaanse cultuur vertegenwoordigen de veren van de adelaar genezing en geneeskunde. Een veren tattoo wordt daarnaast geassocieerd met de natuur, Indiaans cultureel erfgoed en spiritualiteit.
Het is volgens de wet verboden om in het bezit te zijn van een adelaarsveer, wanneer je geen lid bent van een erkende stam. De veren tattoo biedt uitkomst: je kunt niet gearresteerd worden met een veren tattoo!

Adelaar en slang tattoo

Deze tatoeage, waarin een arend een slang in zijn klauwen heeft, staat voor conflict. Het kan de strijd symboliseren tussen wijsheid en wraak of andere tegenovergestelde krachten.

Vliegende adelaar tattoo

Een arend, vliegend door de lucht met zijn vleugels gespreid, symboliseert vrijheid en spirituele groei. Wijsheid, kansen en kracht kunnen ook als betekenis worden gezien.

Adelaarsoog tattoo

De ogen van een arend hebben een belangrijke betekenis. Een arend kan namelijk vanuit grote hoogte zijn prooi in de gaten houden en aanvallen. Deze tattoo symboliseert daarom duidelijkheid, moed, visie en focus.

De beste plaats

Populaire plaatsen voor een adelaar tattoo zijn de schouder, borst of rug maar afhankelijk van de grootte, is bijna elke plaats mogelijk. Een kleine tattoo, zoals bijvoorbeeld een veer, past goed op de hand, pols of voet. Een groter exemplaar, zoals een ‘vliegende adelaar tattoo’, zou weer beter tot zijn recht komen op bijvoorbeeld de borst of rug.

Er worden vele betekenissen gegeven aan de adelaar. De betekenis is voor iedereen verschillend en speelt in iedere cultuur weer een andere rol. Het kiezen van een adelaar tattoo is daarom een persoonlijke keuze die voor iedereen een eigen betekenis kan hebben.

  

1 gedachte over “Adelaar tattoo: betekenis & 50 tattoo ideeën”

  1. Prachtig mooi de adelaars.!! Zo verschrikkelijk mooi dat ik er zelf graag eentje wil hebben. Ik ga er voor sparen zodat ik straks in het voorjaar er eentje wil laten zetten. Ik weet het dat hij er niet meer af kan. Maar het is ook de bedoeling dat hij er niet meer af gaat. Ik ben een Cherokee en wil dit uitstralen. Ik wil laten zien aan iedereen dat ik een Indiaanse ben en een Cherokee. Dat niet alle indianen uitgestorven zijn en dat er steeds meer indianen bij komen en dat ons volk niet kapot te krijgen is.. Wij zijn sterk en zullen altijd sterk blijven.

Reacties zijn gesloten.