Rozen tattoo: betekenis & 50 tattoo ideeën

  

De roos is misschien wel de meest populaire en bekende bloem ter wereld en is daarnaast ook een populaire tattoo keuze en onderwerp voor dichters en kunstenaars.

Rozen tattoo: Geschiedenis

De roos is ontstaan in Perzië. Hier werd het gezien als een mannelijk symbool. Door de jaren heen is het geassocieerd met vrouwelijkheid maar de roos is populair bij zowel mannen als vrouwen.

Tattoo ideeën en betekenissen

Roos en schedel: de schedel staat symbool voor het overwinnen van uitdagingen of de dood. In combinatie met een roos, staat dit tattoo ontwerp symbool voor het leven na de dood. Een beroemd ontwerp is die van een roos die uit de oogkassen van een schedel groeit.

Anker en roos: dit is een klassieke tatoeage die de betrokkenheid bij een geliefde vertegenwoordigt. Zo is dit ontwerp populair onder zeilers met een anker tatoeage die middels een roos een eerbetoon voorstellen aan hun vriendin, vrouw, moeder of ander speciaal persoon.

  

Anker tattoo: betekenis en 50 coole ideeën

Roos en dolk: deze combinatie zorgt voor een opvallende tattoo met een diepe betekenis. De dolk staat voor verraad, meedogenloosheid en de dood. Een ontwerp waarin een dolk een roos doorkruist, kan de betekenis hebben dat het kwaad de onschuld overwint. Een tattoo van een dolk met rozenstokken eromheen vertegenwoordigt het menselijk leven en de strijd met goed en kwaad.

Roos en klok: kloktattoos kennen verschillende betekenissen maar vertegenwoordigen vooral de tijd. Een tattoo ontwerp van een klok met een roos symboliseert eindeloze liefde. Een ontwerp van een roos met een stopwatch, kan symbool staan voor een bepaalde romance in je leven of een verjaardagsdatum.

Klok tattoo: betekenis & 50 tattoo ideeën

Roos en zwaluw: zwaluwen reizen veel en weten altijd hun weg terug te vinden. Een tatoeage waarin een zwaluw en een roos worden gecombineerd, kan trouw symboliseren van de drager aan een geliefde.

Zwaluw tattoo: betekenissen en 30 tattoo ideeën

  

Roos en vlinder: de combinatie van een roos en een vlinder symboliseert liefde of romantiek.

Vlinder tattoo: betekenis en 100 ideeën ter inspiratie

Roos en kersenbloesem: zowel de roos als de kersenbloesem worden geassocieerd met schoonheid en liefde. Kersenbloesems zijn populair in Oosterse en Aziatische culturen. Het combineren van een kersenbloesem met een roos kan daarom een mooi eerbetoon voorstellen van de samensmelting van twee culturen.

Roos en kompas tattoo: deze tatoeage is populair onder reizigers en werd gedragen door zeilers die dachten dat deze tatoeage hen zou beschermen tegen de ruwe zee.

Kompas tattoo: betekenis en 60 ideeën ter inspiratie

Rozen tattoo: Betekenis

Algemene betekenissen

  • Tijdloosheid
  • Toewijding
  • Liefde
  • Schoonheid
  • Bescherming
  • Passie

Betekenissen van kleuren

Wit: deze kleur vertegenwoordigt onschuld en zuiverheid.

Rood: vertegenwoordigt onsterfelijke liefde. Een rode roos symboliseert ook passie en romantiek.

Roze: symboliseren vrouwelijkheid, elegantie, zachtheid en onschuld. Roze rozen vertegenwoordigen ook moederliefde.

  

Geel: vreugde, toewijding, jaloezie.

Zwart: zwarte rozen staan ​​voor dood, verdriet en verdriet. Ook staan ze symbool voor kracht.

Blauw: blauwe rozen komen niet voor in de natuur. Het vertegenwoordigt daarom iets dat onbereikbaar is of een fantasie.

Paars: vertegenwoordigt betovering of liefde op het eerste gezicht. Het is ook de kleur van royalty’s en rijkdom.

Oranje: symboliseert enthousiasme, opwinding en een nieuw begin.